Přidat na Seznam.cz



Ohlasy z Auparku: Ve frontě 17 hodin a nejmodernější Mi Store

10. listopadu 2018 12:46. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY, VOLNÝ ČAS

Fronta k openingu Mi Store pohledem z 1. patra / Foto: Facebook Milada B.

HRADEC KRÁLOVÉ – Včerejší fronta z Auparku na otevření páté prodejny v České republice překonala všechny představy. Připomínala spíše záběry z Black Friday v Americe, které vídáme v televizi. Fronta se ale netýkala pouze Hradce, podobné záběry jsou ze září známé i z Olomouce a Opavy, kde to bylo obdobné. Největší nedočkavci přišli stát už v předvečer otevření.

První nadšenci přicházeli do Auparku už mezi 17. a 19. hodinou ve čtvrtek. Se zavřením centra se ale přesunuli ven a dovnitř se tak dostali až v 5 hodin ráno. Během ranních a dopoledních hodin se před 10. hodinou vytvořil na chodbách Auparku dav čítající několik set lidí, který sahal až do prvního patra. Takový byl plán fronty, pokud by to nestačilo, počítalo se ještě s druhým patrem, to v případě aby se nezablokovala spodní část úplně.

Fronta měla i další vedlejší efekty, lidé se chodili během celého dne, hlavně odpoledne, přesvědčit, jestli je opravdu taková, jak se popisuje a obdivně si čekající fotili. Realita pak často předčila očekávání. Lidé ukotvení mezi tzv. letištními pásky už ale netrpělivě čekali na posun blíže k obchodu, kdo se už nedočkal největších slev za dumpingové ceny, ten mohl alespoň využít slevu 30 procent na veškerý sortiment ten den.

„První frontoví bojovníci tu jsou od včerejšího večera. Akorát jsem si při stání ve frontě kladl otázku, jak je možné, že většině středoškoláků a žáků v pátek odpadlo vyučování,“ pozastavil se nad skladbou davu, kteří tvořili hlavně studenti, účastník fronty Vojta.

„Vidět tuhle akci na vlastní oči byla vážně úžasná zkušenost. Lidé téměř vyvracející otočné vstupní dveře, stojící ve frontě do dalšího patra, posléze nahnaní do ohradníků z pásek s nemožností se pohnout. Přitom často s vidinou, že telefon za méně než 500 se jich týkat už nemůže, a nešťastníci vzadu s tichou vidinou, že alespoň za třicet procent na ně něco v obchodu ještě zbude,“ popsala svůj zážitek Milada.

Kdo si vybral například elektrickou koloběžku Mi Scooter, ušetřil i více jak 3 tisíce korun. Stejně tak první šťastlivci, kteří si vzali smartphony za zlomek ceny. Pro studenty může být taková cena lákavá, obvykle nedisponují až takovými finančními možnostmi. Pár hodin ve frontě za to asi stojí, pokud se ale dostanou včas na řadu.

V obchodu bylo vždy jen několik lidí, kterým se věnovali zaměstnanci, největší zájem byl o nejnovější model Redmi Note 5.

V rámci otevření nového Mi Store v Hradci zde také proběhla česká premiéra Xiaomi Mi 8 Lite.

Ještě kolem páté hodiny odpoledne sahala fronta až k eskalátorům. Lidé se pak často na sociálních sítích ptali, zda ještě mají jejich produkt skladem či je již vyprodáno. Další zase dávali poptávku, zda už někdo něco z obchodu neprodává.

„Nutně potřebuji nový telefon, tak jsem se byl tedy podívat, byl to zajímavý zážitek to vidět a obdivuji ty, co tam byli už od 17 hodin, já bych na to nervy neměl,“ uvedl v příspěvku pod článek Pavel.

„A teď jdu čekat před Kaufland, ve čtvrtek má být mlíko v akci,“ přidal se k další plánované frontě Marek.

Otevření těchto obchodů provází vždy davová mánie, produkty za desetinu ceny jsou zkrátka moc lákavé a marketingově je to zřejmě tak i postavené, aby se o tom mluvilo, co se to tam dělo za tyjátr, který okořenil ještě muž s paralyzérem.

Nejdelší vytrvalci museli stát ve frontě před Auparkem nejvíce i 17 hodin. Řada z nich to pojala jako takové kempování, byli vybaveni jídlem, pitím, teplým oblečením i poduškou na spaní.

Aupark slavnostním otevřením Xiaomi Mi Store tak pravděpodobně oslavil i dvouleté výročí od otevření centra, které proběhlo 11. listopadu 2016.

Podobná fronta, kde lidé nocovali celou noc, byla snad jen v případě otevření prodejny ElectroWorld v roce 2004 v nákupní zóně Hradubická. I tam stovka lidí na několik kusů elektroniky za pár korun čekala přes noc, ráno vzal obchod natěšený dav útokem.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí