Přidat na Seznam.cz



V Hradci se tvoří ledovka. Trolejbus se střetl s kamionem

14. ledna 2019 19:23. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Hasiči vyprošťují zapadlý autobus / Foto: Ilustrační foto HZS

HRADEC KRÁLOVÉ – Po silném večerním sněžení se na silnicích a chodnících v Hradci tvoří ledovka. Teplota se pohybuje kolem nuly, to jsou příhodné podmínky pro její vznik. Věnujte chůzi a jízdě autem zvýšenou opatrnost, pokud nutně nemusíte, dnes již nevyjíždějte. V době hustého sněžení, když přes Hradec přecházela fronta, byla situace kalamitní.

V sousedních Pardubicích byla zastavena kvůli ledovce úplně i městská hromadná doprava, do doby než začne být účinná posypová sůl. Po osmé hodině večerní se provoz začal pomalu obnovovat. V Hradci se na cestách tvoří vrstva uježděného sněhu, který začíná být kluzký.

Čerstvá nehoda se stala ve 20:15 hod. na Brněnské třídě u obchodního centra, kde se trolejbus srazil s nákladním vozidlem, nehoda by měla být bez zranění.

Kamiony na některých místech v Hradci stojí, podle informací z dopravního inspektorátu, je v úseku I/35 u stoupání kolem Nového Hradce ledovka. Komunikace je nesjízdná pro nákladní vozidla. Na výpadovce na Blešno I/11 na Podhůří je kvůli kluzkému sněhu uvízlý na kopci kamion a probíhá jeho vyprošťování. Nehoda dvou dodávek blokovala také provoz u kruhového objezdu na ČKD v Plotištích.

Při příjezdu do Jaroměře po silnici I/33 blokuje cestu havarovaný kamion.

Pozor na zledovatělé cesty a chodníky si dávejte i v ranních hodinách, v úterý by během dne mohlo v Hradci znovu sněžit.

Po 22. hodině se bouralo na Novém Hradci při sjezdu z prudkého kopce v ulici Zámeček ke křížení s cestou směrem na Roudničku.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU