Přidat na Seznam.cz



Na Hradecku ráno havaroval autobus. Převrátil se do příkopu

4. února 2019 12:36. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Havarovaný autobus u Třebechovic pod Orebem / Foto: HZSHK

HRADECKO – Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové – U Přívozu a dobrovolná jednotka z Třebechovic pod Orebem spěchali v pondělí ráno k nahlášené dopravní nehodě linkového autobusu. Nehoda se stala na silničním úseku směrem na obec Ledce. Autobus vyjel mimo komunikaci, poškodil svodidla a skončil převrácený na bok v hlubokém příkopu.

„V době nehody v něm cestovaly čtyři osoby včetně řidiče. Hasiči nemuseli nikoho z autobusu vyprošťovat, všichni lidé se dostali ven sami. Řidiče a jednoho z cestujících si převzali do své péče záchranáři,“ informovala Martina Götzová, tisková mluvčí HZS Královéhradeckého kraje.

Nehoda se stala při výjezdu z Třebechovic pod Orebem na Opočno, u dopravní značky konec obce, v poměrně prudké levotočivé zatáčce. Autobus mohl dostat smyk či mohl mít technickou závadu.

„Jednotky následně místo události zajistily, provedly opatření proti vzniku požáru a odpojily akumulátor. Okolo poledne začalo vyprošťování autobusu pomocí vyprošťovacího automobilu, vozovka bude po dobu vyproštění uzavřena,“ dodala mluvčí.

Podle žluté barvy se jednalo nejspíše o autobus společnosti CDS Náchod na lince Hradec Králové – Dobruška, který má odjezd z Terminálu HD v 7:10 a v Třebechovicích má být v 7:45. Do Dobrušky měl dorazit v 8:10. Nehoda byla nahlášena okolo osmé hodiny ranní.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU