Přidat na Seznam.cz



Hradec postaví dům s odlehčovací službou. Mezi kolejemi

6. února 2019 22:54. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Projekt Domu s odlehčovací službou v Hradci

HRADEC KRÁLOVÉ – Jedním ze sociálně přínosných projektů Hradce je prioritní stavba s názvem Dům s odlehčovací službou v Honkově ulici. Objekt by mohl mít kapacitu až 35 lůžek. V předchozích dnech stavba získala rozhodnutí o umístění stavby. Budova bude ve tvaru V a v jejím areálu bude 12 parkovacích míst a také dvě pro invalidy.

Jde o stavbu občanského vybavení pro sociální služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, o které je jinak pečováno v jejich přirozeném prostředí s cílem služby umožnit pečující fyzické osobě nezbytný odpočinek.

Půjde o stavbu v Honkově ulici v domě v takzvaném trianglu mezi kolejemi, kde se stýkají tratě na Prahu a Pardubice. Dům byl dosud neblaze proslulý tím, že v něm přebývali narkomani a bezdomovci. To už ale pominulo.

Projekt by mohl stát necelých 100 milionů korun a bude financován z městského rozpočtu bez dotace.

Podle vizualizací bude mít nejvýše tři nadzemní podlaží, terasu i parčík uvnitř areálu. Lidé díky umístění objektu budou mít i krásný výhled na vlaky, tedy pokud mají rádi železnici.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU