Přidat na Seznam.cz



Hradecké lvice slaví triumf v Českém poháru 2018/2019 / Foto: Instagram Lvice

HRADEC KRÁLOVÉ/KARLOVY VARY – Hradec má zlato! Basketbalistky vyhrály Český pohár, když v neděli ve finále porazily KP BRNO 68:63. Jde o historický úspěch Hradeckých lvic, jelikož je toto první trofej, kterou získaly, když několikrát v poháru skončily třetí a jednou druhé. Je tak rozhodně co oslavovat, protože míst těsně pod vrcholem už bylo dostatek, jakoby si řekly.

„Přepisujeme klubovou historii a bereme zlato z Českého poháru 2018/2019. Děkujeme všem fanouškům, kteří vážili svou cestu do Karlových Varů i těm, kteří fandili na dálku. Vaše podpora nás táhla dopředu,“ poděkovali na Instagramu Hradecké lvice.

Lvice se tak mohou pyšnit sbírkou zlatých medailí, kterou z Varů přivážejí do Hradce pro své fanoušky. Už teď jde tak o nejúspěšnější sezonu Lvic, čeká je ovšem ještě basketbalové play-off proti Nymburku.

„Hradecké lvice poprvé s Českým pohárem!!!!! Velká gratulace. Teď v play-off ten Nymburk,“ oslavil vítězství komentářem na Twitteru bývalý primátor Zdeněk Fink.

„Již nám nikdo nemůže říkat, že jsme nikdy nic pořádného nevyhráli! Současný kádr Lvic totiž přepsal klubovou historii a po výhře 68:63 nad KP Brno slaví zisk zlatých medailí z Českého poháru. Finálové utkání bylo jak to tak již bývá, plné bojovnosti, nepřesností a nervózních situací. S tím vším se v Karlových Varech lépe popasovaly svěřenkyně Romany Ptáčkové,“ uvedl pro klubový web Michal Luňák.

Utkání se vyvíjelo od začátku lépe pro Lvice, i když stále s těsným rozdílem – 20:13, 35:30, 49:46 a nakonec 68:63.

Nejvíce bodů ve finálovém zápase zaznamenaly Minarovičová 18, Effangová 18, Marečková 10, Zavázalová 9, Kulichová 4, Vojtíková 4, Matušková 3, Bura 2.

Sestava Sokol Nilfisk Hradec Králové: Zavázalová, Šotolová, Matušková, Minarovičová, Marečková, Vojtíková, Klaudová, Bolardtová, Effangová, Kulichová, Bura, Natabou.

Připojujeme se ke gratulacím a Hradeckým lvicím za premiérové vítězství v Českém poháru a za reprezentaci města blahopřejeme.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU