Přidat na Seznam.cz



Generali končí s projektem u vily Aničky. Pozemky prodala

2. dubna 2019 15:46. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Budovy Generali ze Střelecké ulice

HRADEC KRÁLOVÉ – Podle prvotních informací projekt dvou objektů Generali u vily Anička na Gočárově třídě skončil. Není to velké překvapení, o tom, že se společnosti do projektu už příliš nechce se spekulovalo delší čas. Nyní společnost Generali prodala pozemky pro výstavbu i pod vilou Aničkou novému vlastníkovi 100 Towers Holding, informoval o tom reportér ČT V. Weiner.

Generali nejdříve před mnoha lety zbourala vilu naproti Aničce, chtěla začít velmi rychle s výstavbou administrativního objektu. Povolení se ale, jak už to tak v Hradci bývá, táhlo. A i když už měla na tento projekt delší čas stavební povolení, čekala ještě na druhou stavbu vedle Donu. Bylo však zřejmé, že kdyby chtěla začít kopat, mohla to udělat už dávno. Naoko tak společnost učinila předloni, to aby ji nepropadlo povolení ke stavbě.

Pozemky má nově vlastnit společnost 100 Towers Holding se sídlem v Praze, která má v projektu Generali pokračovat. Jde o realitní a investiční společnost, která spravuje a investuje do realitních projektů jako finanční partner či spoluinvestor.

Výstavba dvou administrativních objektů by tedy měla i nadále plynout pod novým vlastníkem. Uvidíme zda nyní nová společnost začne s výstavbou. Historie tohoto projektu sahá k roku 2007. Už zhruba deset let čeká volná parcela obehnaná plotem na realizaci záměru.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU