Přidat na Seznam.cz



Budova hlavního nádraží

HRADEC KRÁLOVÉ – Bývalá nádražní jídelna na hlavním nádraží je již nějaký ten pátek (od roku 2012) mimo provoz. Před lety měl o prostor zájem řetězec s rychlým občerstvením Burger King. Do prostor však zatékalo a objekt tak nebyl způsobilý k provozování gastronomického zařízení. Bylo potřeba opravit skleněnou střechu, což se již zřejmě stalo, vlastník nabízí prostory k pronájmu.

Zájemci mají na podání nabídek aktuálně čas do 30. dubna 2019. Minimální cena za roční pronájem je 467 200 Kč, což je zhruba 38 tisíc měsíčně, na velikost prostor a fluktuaci lidí ve srovnání s jinými pronájmy ve městě, docela příznivá cena. Je to však minimální cena a rozhodovat bude jednak výše podané nabídky, tak i záměr, co si zde navrhovatel představuje a také reference.

„Kritériem výběru je výše nabídnutého nájemného. Nabídky budou dále posuzovány podle podnikatelského záměru, který nebude v rozporu s předmětem podnikání zájemce a nebude poškozovat dobré jméno pronajímatele a dle doložených referencí,“ uvádí Správa železniční a dopravní cesty.

Doba pronájmu tohoto prostoru bude na 5 let s právem opce na další pětileté období.

„Nabízíme k pronájmu prostory k podnikání formou veřejné soutěže ve výpravní budově v železniční stanici Hradec Králové – hlavní nádraží. Jedná se o komerční prostory, které jsou vhodné k provozu samoobslužné restaurace s kuchyní a výdejem teplých jídel nebo rychlého občerstvení, kavárny či čajovny s prodejem doplňkového sortimentu. Prostory lze také využít k provozu maloformátové prodejny, která bude zaměřena na prodej čerstvých potravin. Celková výměra nabízených prostor činí 301 m²,“ doplňuje SŽDC s tím, že veškeré informace naleznou zájemci na jejich webových stránkách v sekci nemovitostí prodej a pronájem.

Pokud se najde zájemce o tyto prostory, bude muset do obnovy prostor a zařízení věcí pro svůj záměr nejprve něco investovat, přeci jen, dlouho tady sedal prach. Potom zde bude moct být třeba znovu klasická nádražní jídelna, nebo také restaurace, rychlé občerstvení i jiné varianty. To ukážou až výsledky veřejné soutěže.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí