Přidat na Seznam.cz



Technika vyjede z garáží. Hasiči mají Dny otevřených dveří

2. května 2019 11:09. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Cisternová automobilová stříkačka CAS 30 na podvozku Tatra T815

HRADEC KRÁLOVÉ – Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje pořádá každoročně při příležitosti květnového svátku sv. Floriána – patrona hasičů „Dny otevřených dveří“. Můžete si přijít prohlédnout stanice HZS a zároveň zažít práci hasičů na vlastní kůži. Na stanicích budou probíhat dynamické ukázky činností hasičů jako vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel i hašení.

Na stanici Hradec Králové – Pražská ukážou hasiči navíc práci s novým bateriovým vyprošťovacím zařízením, kterým disponuje jednotka od loňského prosince.

Dny otevřených dveří budou na centrální stanici Hradec Králové, nábřeží U Přívozu 122 a na stanici Hradec Králové – Pražská, Pražská třída u Bláhovky.

V neděli 5. května 2019 je od 9 do 16 hodin vstup pro veřejnost, v pondělí 6. května 2019 od 9 do 16 hodin pro školy.

Na obou stanicích v Hradci Králové je umístěna nejen technika, která vyjíždí každodenně k zásahům a technickým pomocím – jsou to zejména cisternová automobilová stříkačka, technický automobil, rychlý zásahový automobil, ale i speciální požární automobily a prostředky určené k řešení událostí nejen na území města, ale i kraje a často jsou vysílány i na mezikrajskou výpomoc při závažných mimořádných událostech.

V Hradci Králové je také soustředěna technika tzv. opěrných bodů. Tato technika je určena nejen k zásahům na území celého Královéhradeckého kraje, ale i v dalších krajích republiky. Zásahová technika je navíc doplněna technikou v ochraňování Správy státních hmotných rezerv. Jedná se o speciální techniku a prostředky, které mohou být použity nejen při běžné zásahové činnosti, ale i při mezikrajské nebo mezistátní výpomoci.

Leták DOD Hasiči 2019 Hradec Králové


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU