Přidat na Seznam.cz



Zeleň v Hradci bez sečení

10. července 2019 21:51. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / OKOLO HK

HRADEC KRÁLOVÉ – Od 28. června není za současného letního počasí až do odvolání prováděno sečení travnatých ploch, příkopů podél komunikací atd., uvádějí Technické služby Hradce Králové.

Podle potřeby bude probíhat sečení pouze na vodotečích, sportovištích, hřbitovech a na plochách s automatickým zavlažovacím systémem.

„Vzhledem ke skutečnosti, že posekání více jak 420 hektarů travnatých ploch ve městě trvá v letním období cca 4-5 týdnů, dá se předpokládat, že po přerušení prací se v některých částech města budou vyskytovat plochy s vysokým bylinným porostem. Z ohlasů na sociálních sítích a emailové korespondence je zřejmé, že velká část veřejnosti vnímá omezení sekání trávy ve městě jako významný nástroj v boji proti suchu, vysokým teplotám a klimatickým změnám obecně. Z tohoto pohledu je upřednostňován celospolečenský zájem na ochraně klimatu ve městě i přesto, že vysoké porosty mohou lokálně snižovat komfort občanům, kteří veřejnou zeleň využívají k rekreaci, dětským hrám a venčení psů,“ prozradil Tomáš Pospíšil, ředitel organizace.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU