Přidat na Seznam.cz



Velká vlaková výluka začíná. Potrvá až do prosince

23. července 2019 13:40. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY

Hradec Králové hlavní nádraží

HRADECKO – Cestující v Královéhradeckém kraji se musí připravit na dlouhou výluku, která potrvá 5 měsíců. Začne ve středu 24. července a skončí až 14. prosince 2019. Důvodem je kompletní rekonstrukce železniční stanice Jaroměř. Vlaky nepojedou v úseku Hradec Králové hlavní nádraží – Dvůr Králové nad Labem, někdy až Stará Paka. A také z Hradce do České Skalice, respektive Náchoda.

„Vážení cestující, provozovatel dráhy SŽDC, státní organizace, informuje že ve dnech od 24. července nepřetržitě do 14. prosince 2019 proběhne výluka tratě v úseku Hradec Králové hl.n. – Dvůr Králové nad Labem – Stará Paka (Česká Skalice) a opačně. Vlaky budou nahrazeny autobusovou dopravou dle výlukového jízdního řádu,“ uvádí Správa železniční dopravní cesty.

Důvodem takto dlouhé výluky je dlouhodobě plánovaná rekonstrukce stanice Jaroměř, kterou opozdil archeologický průzkum. Dochází zde k výstavbě ostrovních nástupišť, novému svršku kolejí, opravě kolejí, instalaci zabezpečovacího zařízení, bezbariérovému přístupu na nástupiště pomocí výtahu, stavbě podchodu a dojde také ke zvýšení rychlosti průjezdů vlaků ve stanici. Celá stanice se tak kompletně zmodernizuje od kolejového svršku až po trakční vedení.

Cestujícím tak nezbývá, než se zorientovat podle výlukových jízdních řádů, které mají ale různou platnost a platí pro různorodé úseky, pro lepší přehled je dobré sledovat oba dva:

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (24. 7. – 15. 8. / 30. 8. – 14. 12.) HK – JAR – LIB

VÝLUKOVÝ JÍZDNÍ ŘÁD (24. – 30. 7. / 2. 8. – 21. 10.) HK – JAR – TRU – NAD / HK – DKL – STP

Většina osobních vlaků v úseku Hradec Králové hl. n. – Smiřice bude i nadále provozována dle výlukového jízdního řádu s výjimkou několika dnů. Z České Skalice budou vypravovány vlaky směrem na Trutnov hl. n. Částečně pro některé vlaky výluka skončí zřejmě již 21. října 2019, jedná se zejména o úsek ze Smiřic do Jaroměře.

Po dobu výluky bude zavedena tato NAD (Náhradní autobusová doprava):

Linka Z – autobusy jedou v úseku Smiřice – Jaroměř – (Náchod) – Dvůr Králové nad Labem a opačně. Zastavují na všech zastávkách dle výlukového jízdního řádu. Spoje linky Z jsou v jízdním řádu uvedeny zelenou barvou.

Linka D – autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Jaroměř – Dvůr Králové nad Labem a opačně. Zastavují na zastávkách dle výlukového jízdního řádu. Spoje linky D jsou v jízdním řádu uvedeny červenou barvou.

Linka J – autobusy jedou v úseku Jaroměř – Dvůr Králové nad Labem – Stará Paka a opačně. Zastavují na zastávkách dle výlukového jízdního řádu. Spoje linky J jsou v jízdním řádu uvedeny červenou barvou.

Linka P – autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Stará Paka a opačně. Autobusy zastavují pouze v Nové Pace, autobusové nádraží. Autobus náhradní autobusové dopravy linky P je veden přímo do Nové a Staré Paky na nádraží. Tato linka NEZASTAVUJE v Jaroměři!

Linky D, J a P nahrazují rychlíky linky R 14 na trase Pardubice – Liberec.

Linka R – autobusy jedou v úseku Hradec Králové hl. n. – Jaroměř – Česká Skalice – Náchod a opačně a nahrazují spěšné vlaky a rychlíky Hradec Králové – Trutnov hl. n. a přípoj do Náchoda. Autobusy zastavují na zastávkách dle výlukového jízdního řádu. Spoje linky R jsou v jízdním řádu uvedeny modrou barvou. Cestující, kteří cestují směrem na Náchod (Broumov) z autobusů NAD linky R nevystupují. Autobus náhradní autobusové dopravy je veden přímo do Náchoda viz. výlukový jízdní řád (v trase Náchod – Hradec Králové hl. n. a opačně). Autobus NEZAJÍŽDÍ do Starkoče a Václavic. Cestující jedoucí směrem Trutnov hl. n., přestoupí v České Skalici na vlak.

„Upozorňujeme cestující, na současně probíhající výluku na trati 030 v úseku Jaroměř – Dvůr Králové nad Labem (Stará Paka) a také výluky na tratích 031 v úseku Jaroměř – Smiřice a 032 v úseku Jaroměř – Česká Skalice,“ uvádějí České dráhy.

Ve dnech 31. 7. a 1. 8. 2019 bude NAD organizována podle odlišného výlukového jízdního řádu. Některé spoje Os, Sp vlaků budou vedeny NAD i v úseku Hradec Králové hl. n. – Smiřice a opačně.

Po 14. prosinci by již železniční stanice Jaroměř měla být částečně zprovozněna, další práce ve stanici už s vlakovým provozem potrvají ještě přibližně půl roku 2020.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí