Přidat na Seznam.cz



MHD pojede přes Břízu. Ale jen na týden kvůli stavbě D11

26. července 2019 18:53. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Archivní snímek linky 28

HRADEC KRÁLOVÉ – Protože práce na dálnici D11 v oblasti Svobodných Dvorů postupují do další fáze, je potřeba na týden cestu uzavřít. Úplná uzavírka tak čeká na místní komunikaci ul. Klacovská v úseku stavby dálnice D11 z důvodu práce na inženýrských sítích. Linka č. 16 tak bude mít objízdnou trasu a nebude obsluhovat zastávky Kravín a Chaloupky.


„Z důvodu uzavírky ulice Klacovská je linka č. 16 v úseku mezi Svobodnými Dvory a Chaloupkami od pondělí 29. 7. 2019 do neděle 4. 8. 2019 vedena po objízdné trase. Tato objízdná trasa platí v obou směrech. V případě zájmu cestujících budou na zastávce Kozlovka zastavovat všechny spoje na znamení. Po dobu výluky se jízdní řád nemění, linka však může nabrat mírná zpoždění,“ informoval dopravní podnik.

Linka po své objízdné trase pojede ze Stěžer přes obec Bříza, která spadá pod Všestary a kde ale zastavovat nebude, najede na silnici I/35 a po 1,5 kilometru odbočí směrem na Kozlovku a Svobodné Dvory. Lidé z Břízy tak budou mít možnost podívat se, jak by to vypadalo, kdyby k nim reálně MHD zajížděla, během týdne tudy budou projíždět všechny spoje šestnáctky mířící do Stěžer.

V opačném směru pojede linka č. 16 z Kozlovky, kde buď na silnici I/35 najede přímo, v případě silného provozu odbočí na kruhový objezd k ČKD a odtud se nasměruje na Břízu a poté do Stěžer.

Přes Břízu tak minimálně týden bude jezdit MHD, byť bez zastavení. V přiloženém plánku je znázorněno vedení objízdné trasy.

Objízdná trasa přes Břízu / Foto: DPMHK


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí