Přidat na Seznam.cz



U Kaštanky srazil vlak muže. Ten nehodu nepřežil

16. září 2019 18:52. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Vyšlapaná pěšina přes koleje u Opatovické ulice / Foto: Panorama Mapy.cz

HRADEC KRÁLOVÉ – Na Pražském Předměstí došlo ke srážce člověka s vlakem. K nehodě vyjížděli v neděli těsně před 20. hodinou policisté. Událost se stala na trati 031 mezi Pardubicemi a Hradcem Králové, mimo jakýkoli povolený přejezd či přechod. Mladý muž přecházel koleje v místě vyšlapané pěšiny, kudy si lidé zkracují cestu na druhou stranu.

V místě události jsou vyšlapané pěšiny přes kolejiště z Družstevní do Opatovické ulice. Mladého muže tady zachytila jedoucí vlaková souprava z Pardubic do Hradce Králové, střet nepřežil.

Podle zjištěných informací měl muž přecházet přes koleje těsně před přijíždějícím vlakem, ale klopýtl přes jednu z kolejí a spadl do kolejiště před vlak. Ačkoli strojvůdce ihned použil rychlobrzdu, soupravu se mu podařilo zastavit až za několik desítek metrů. Při srážce muž utrpěl poranění, která nebyla slučitelná s životem. Nešťastné klopýtnutí a přecházení přes koleje tak muže stálo život.

„Dechová zkouška u strojvedoucího vyloučila požití alkoholu. Totožnost zemřelého policisté nadále zjišťují, s odpovědí na tuto otázku, stejně tak jako na tu, zda muž byl či nebyl pod vlivem alkoholu jim nyní může pomoci nařízená pitva,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová.

Ve vlaku cestovalo 62 cestujících, kteří byli přistavenými náhradními autobusy přepraveni na nádraží v Hradci Králové. Při nešťastné události nedošlo k poškození vlakové soupravy ani trati, provoz na trati byl obnoven ihned po ukončení činnosti zasahujících složek IZS. Událost zatím nadále zůstává v šetření hradeckých policistů.

S výstavbou dvoukolejky v těchto místech tyto provizorní pěšiny zaniknou, v místech by měla stát protihluková stěna. Přecházení kolejí tak bude umožněno pouze podchody, přejezdy či přechody přes koleje.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU