Přidat na Seznam.cz



Komplikace v dopravě. Začne oprava křižovatky Tesla!

1. října 2019 15:01. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Křižovatka Tesla projde opravou vozovky / Foto: Panorama Mapy.cz

HRADEC KRÁLOVÉ – Chystá se oprava vozovky na křižovatce Tesla, spojnice ulic Víta Nejedlého, Okružní a Gočárova okruhu. Křižovatka získá po opravě nový asfaltový povrch. Místem bude zachován částečný obousměrný provoz. Řízení provozu světelnou signalizací bude sledováno a upravováno, za účelem zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

Dobrou zprávou je, že hlavní oprava potrvá jen několik dnů, v době od 4. do 13. října 2019, poté budou na křižovatce probíhat dokončovací práce do 25. října 2019. I přesto se řidiči musí připravit na pravděpodobnou tvorbu dlouhých kolon.

Příprava dopravního značení bude probíhat dne 4. 10. v dopoledních hodinách (mimo dopravní špičku). Samotné dopravní opatření bude zahájeno tentýž den mezi 17. až 18. hodinou.

Při částečné uzavírce bude světelným signalizačním zařízením preferován směr z Hradce Králové, tak aby se snížily předpokládané dopravní kongesce na silničním okruhu.

Bude vyznačena také alternativní objízdná trasa pro vozidla do 3,5 tuny: ul. Pilnáčkova – ul. Buzulucká – ul. Pouchovská – ul. Velká – ul. Vážní – ul. Kladská – ul. Bratří Štefanů, objízdná trasa je jednosměrná ve směru z Hradce Králové na Třebechovice. Tu si řidiči vyzkoušeli už při dlouhé uzavírce během léta.

Oprava křižovatky přichází právě včas, na řadě míst je popraskaný asfalt, množství výtluků, vyjetých kolejí a dalších nerovností.

Jen pro úplnost dodejme, že v tomto úseku to není poslední oprava vozovky. Na jaře 2020 (nejspíše od dubna) chystá ŘSD ještě opravu úseku od křižovatky Pilnáčkova-Akademika Bedrny (u OBI) přes ulice Okružní a Pilnáčkova, ke křižovatce Tesla a poté až k Orlickému mostu směrem k Malšovicím.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU