Přidat na Seznam.cz



Trať z Hradce do Týniště stojí. Vlak se srazil s osobou

12. listopadu 2019 18:06. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Srážka vlaku / Ilustrační foto Policie ČR

HRADECKO – Na trati 020 z Hradce Králové do Chocně je v úseku Třebechovice pod Orebem – Týniště nad Orlicí zastavena doprava z důvodu střetu vlaku s osobou. Nehoda se stala na přejezdu u Třebechovic poblíž čerpací stanice. Rychlík 935 Hradečan směřující do Letohradu skončil v Hradci. Je zavedena náhradní autobusová doprava.

Vlaky v úseku z Hradce jezdí pouze do Třebechovic, kde se soupravy otáčí a jedou zpět. Z tohoto důvodu bylo odřeknuto několik vlaků – dva spěšné, dva osobní a jeden rychlík. Předpoklad zprovoznění trati je uveden v mimořádnostech ČD na 20:00 hodin.

Na místě železniční nehody zasahují všechny složky IZS. Policisté odklánějí v úseku dopravu, přejezd je pro automobilovou dopravu uzavřen.

„Provoz na trati 020 v úseku Třebechovice – Týniště je zastaven z důvodu srážky vlaku s osobou.
Je zajištěna náhradní autobusová doprava v úseku Týniště nad Orlicí – Třebechovice pod Orebem a zpět. Náhradní autobusová doprava je organizována kyvadlovým způsobem a ve stanicích Týniště nad Orlicí ani Třebechovice pod Orebem není zajištěna návaznost na vlakovou dopravu,“ uvádějí České dráhy.

Nehoda se stala krátce po 16. hodině odpoledne, cca. v 16:10, kdy osobní vlak směřující z Týniště na Hradec na přejezdu srazil člověka.

Vlaky v úseku z Hradce a dále navazující z Týniště tak nabírají několik desítek minut zpoždění.

Aktualizováno: Trať byla po 19. hodině zprovozněna. Vlak stojící v poli asi 300 metrů za přejezdem pokračoval v jízdě. Událost vyšetřují policisté.

„Tři jednotky hasičů vyjížděli v 16:20 k osobě sražené vlakem v Týnišťské ulici. Při nehodě došlo k usmrcení sražené osoby. Jednotka zajistila přepravu osob z vlaku na vlakové nádraží v Třebechovicích. Místo události si převzala Policie ČR a jednotka HZS SŽDC,“ uvedla jednotka sboru dobrovolných hasičů v Třebechovicích.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU