Přidat na Seznam.cz



Plovárna v Hradci se dočkala nového mola, bude i sauna

14. listopadu 2019 16:43. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Vizualizace nového mola spolu se saunou a loďkami / Foto: Slezská plovárna

HRADEC KRÁLOVÉ – Slezská plovárna na břehu Orlice rozšiřuje postupně svoje aktivity. Novým přírůstkem, který oživí místní břehy je říční molo Hucl, na kterém bude usazena nová sauna. Jde o plovoucí sestavu navrženou z modulů, které jsou navzájem propojitelné pomocí svislých čepů, a které umožňují snadnou montáž a rychlou demontáž plovoucího zařízení.

Ovšem nebude to jen tak ledajaká sauna, bude se jednat o plovoucí saunu. Jde vlastně o takový miniaturní hausbót se saunou, který je nejvíce populární ve Finsku. V podstatě to tak bude úplně jiný zážitek ze saunování při pohupování na vodní hladině než v uzavřených prostorách.

„V současné době probíhají přípravné práce pro zajištění zázemí sauny, která bude instalována na molo. To bylo realizováno zkraje listopadu. Na břehu již stojí nový odpočinkový altán a ve výstavbě jsou nové toalety a sprchy,“ uvádí Slezská plovárna.

Mezi nové objekty budou kromě mola a sauny patřit také ještě půjčovna paddleboardů, sociální zařízení, odpočívadlo pro vodáky a nový snížený průjezd přes hráz na pláž.

Areál Slezské plovárny na břehu Orlice v ulici Na Mlejnku sloužil od roku 1928 jako obecní plovárna a později jako loděnice vodních slalomářů využíván. Lokalita dlouhou dobu chátrala, nyní se chce vrátit k původní a slavné epizodě tohoto místa, kam se chodil koupat dříve celý Hradec.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí