Přidat na Seznam.cz



Dvojnásobná vražda v Opatovicích. Podezřelý je Ukrajinec

18. listopadu 2019 13:45. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Policie ČR / Ilustrační foto

HRADECKO – Kriminalisté od nedělního večera vyšetřují násilnou smrt dvou mužů na ubytovně v Opatovicích nad Labem. Policisté pracují s několika vyšetřovacími verzemi a zjišťují všechny okolnosti případu. Jak oba muži zemřeli, nemohou policejní vyšetřovatelé v tuto chvíli z taktických důvodů sdělit. Místo činu je zajištěno páskou a jsou zde policejní složky.

Aktualizováno: Díky spolupráci kriminalistů a kolegů z cizinecké policie získali policisté poznatek o tom, že muž má cestovat autobusem na Ukrajinu. Vycestováním zpět na Ukrajinu se chtěl pravděpodobně vyhnout trestnímu stíhání. Na základě evropského zatýkacího rozkazu vydaného Okresním soudem v Pardubicích byl podezřelý muž v nočních hodinách zadržen na polsko-ukrajinském hraničním přechodě. Nyní ve spolupráci s Krajským státním zastupitelstvím v Hradci Králové započne proces vydávacího řízení podezřelého do České republiky.

V souvislosti s prověřováním násilného trestného činu pardubičtí policisté pátrají po podezřelém.

Pátrání se rozeběhlo po podezřelém 32-letém Ukrajinci jménem ANDREIEV MAKSYM, urostlé atletické postavy s výškou 190 až 200 cm. Na sobě by mohl mít tmavé oblečení a tmavou čepici, v ruce příruční tašku.

Pokud tohoto muže uvidíte, kontaktujte linku 158. Nesnažte se ho sami zadržet, muž by mohl být ozbrojený.

Místo násilné vraždy se stalo v jednom z objektů skladů v Opatovicích v Hradecké ulici naproti bytovým domům. Mnozí z obce ale netušili, že zdejší sklady slouží jako ubytovna pro zahraniční dělníky. Pachatel by se mohl pohybovat ještě někde po okolí a tak místní mají strach.

Již v nočních hodinách policie v širším okolí pátrala po možném pachateli a i v těchto chvílích probíhá pátrání po podezřelé osobě. Jak k činu došlo zatím není jasné, mohl to být spor, který vyústil až k takovému řešení nebo se mohlo jednat o náhodný čin.

Oba muži podle informací portálu Novinky.cz zemřeli po bodných zraněních. U jednoho z mužů se po příjezdu ještě záchranná služba snažila o záchranu, nebyla však úspěšná.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU