Přidat na Seznam.cz



V Hradci se rozsvítí vánoční stromy 1. prosince

21. listopadu 2019 18:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Vánoční strom na Masarykově náměstí

HRADEC KRÁLOVÉ – O první adventní neděli, 1. prosince od 16:00 do 17:00 hodin, se na Masarykově náměstí opět po roce rozsvítí symbol zahájení adventu a nejkrásnějších svátků v roce – vánoční strom. Slavnostní akt zahájení adventního času podtrhne svým proslovem primátor města pan Prof. Alexandr Hrabálek. Rozsvícení bude doplněno stánkovým prodejem občerstvení.

Předvánoční náladu vytvoří Školní smíšený pěvecký sbor při Biskupském gymnáziu a Církevní ZUŠ v Hradci Králové Squadra Risonante. Na Masarykovo náměstí bude instalován smrk pichlavý.

Také letos budou další dva vánoční stromy postaveny na Velkém náměstí a náměstí 28. října.

„Připravené jsou dva smrky a jedna jedle. Máme k dispozici smrk ztepilý, který je z té trojice stromů nejhouževnatější, tudíž bude vhodné ho umístit na náměstí 28. října. Tady se jednou stalo, že strom praskl. Tomu bychom chtěli předejít, a tak jsme zvolili pro tohle větrné místo právě původní druh smrku. Druhý strom, smrk pichlavý, lidově se mu také říká stříbrný smrk, bude umístěný na Masarykově náměstí. Na Velkém náměstí bude instalována jedle obrovská. I přes tento botanický název je ze všech tří stromů nejmenší, protože menší kotevní systém na Velkém náměstí neumožňuje instalaci velkého stromu,“ říká Daniel Jeřábek z TSHK.

Všechny stromy získalo město od soukromníků z Hradce Králové.

V tomto roce budou poprvé rozmístěny všechny tři během jednoho dne, a to 26. listopadu, instalovat by se měly od brzkého rána až do pozdního odpoledne. V okolí bude omezeno parkování.

Od 1. prosince dojde kromě rozsvícení tří jehličnanů také ke kompletnímu rozsvícení již tradiční městské výzdoby v ulicích Hradce.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí