Přidat na Seznam.cz



Hradec má nové kluziště. Otevřelo u Decathlonu

30. listopadu 2019 16:33. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nové umělé kluziště u Decathlonu

HRADEC KRÁLOVÉ – V Hradci v sobotu otevřelo nové kluziště u Decathlonu v obchodní zóně na Hradubické. Najít plochu, kde se dá ve městě v klidu zabruslit je někdy dost obtížné a kapacity jsou mnohdy plné. Tady se podařilo vytvořit umělé kluziště (jde o umělý led od firmy Glice), které je snadno sestavitelné i rozebratelné. Otevřené je od 9 do 20 hodin a plocha je přístupná zdarma!

V případě kluziště jde o švýcarskou technologii syntetické ledové plochy. Glice umožňuje bruslit kdekoli, zcela nezávisle na ročním období, jde tak o špičkový produkt na trhu umělých ledových ploch navíc s nulovou spotřebou elektrické energie a vody. Často se tyto kluziště vyskytují třeba na vánočních trzích, před školami jako mini arény pro děti nebo jen na bruslení pro volný čas.

„Stačí mít vizi a skvělý tým okolo a pak jde všechno. Moje první splněná pracovní vize, je to neuvěřitelný pocit,“ sdělil své dojmy tvůrce z hradeckého Decathlonu, kterému se podařilo projekt dotáhnout pro Hradec do konce.

Radnice se také snažila o vcelku podobné kluziště s hotovým projektem v prostoru za ZŠ Štefánikova, chtěla vytvořit alternativu k přeplněným halám, avšak nikdo se ve výběrovém řízení nepřihlásil, přitom by stačil na bruslení, vyžití dětí a bruslařů i tento produkt.

Nezbývá než si vzít brusle, třeba i hokejku, a vyrazit si vyzkoušet nové hradecké kluziště pod širým nebem, které se nachází v sousedství obchodu se sportovním zbožím Decathlon. Přes léto funguje na tomto místě hřiště pro míčové sporty.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU