Přidat na Seznam.cz



Nadměrný náklad. Hradcem v noci projede skoro 400 tun

3. prosince 2019 18:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nadměrné náklady ze ZVU jezdí pravidelně přes Hradec

HRADEC KRÁLOVÉ – Z hradeckých strojíren ZVU vyjede zhruba hodinu před dnešní půlnocí nadměrný náklad. Bude na cestě doprovázen vozidly policie a také doprovodnými vozy přepravní společnosti. Během dvou dnů dojedou vozy na hraniční přechod se Slovenskem v Sudoměřicích. Nadměrný náklad se bude skládat ze dvou dlouhých a těžkých souprav.

Náklad pojede dle popisu trasy i přes nadjezd u nádraží, který má ale omezenou nosnost. Podobné nadměrné náklady vyjíždějí z areálu ZVU pravidelně a jsou podél míst kudy projíždějí pro svoji velikost, se zájmem sledovány.

První souprava bude mít délku 44 metrů a šířku 4,4 metry. Svoji výškou se bude muset vejít pod trolejové vedení, protože pojede přes město. Náklad bude vážit 247 tun. Druhá souprava bude mít délku 28 metrů a šířku 3,8 metru. Její náklad bude vážit 149 tun. Před půlnocí tak Hradcem projede 396 tun těžké váhy.

Na trase, kudy souprava pojede, očekávejte zdržení.

Plánovaný čas jízdy je ve 23 hodin z areálu ZVU, poté se konvoj vydá ulicemi Za Škodovkou, Koutníkova I/35, Průmyslová, Resslova I/31, Střelecká, přes Labskou kotlinu ulicí Sokolská, dále po okruhu na Brněnskou I/35, Hradec náklad opustí v Holické ulici směrem na Olomouc.

Poté bude pokračovat přes Holice, přes město, Jaroslav, Vysoké Mýto, Litomyšl, Svitavy, Moravskou Třebovou, Mohelnici, najede na dálnici D35 do Olomouce, po obchvatu Olomouce, do Lipníka nad Bečvou, přes Přerov, Hulín, Tlumačov, Otrokovice, Napajedla, Kunovice, Uherský Ostroh, Veselí nad Moravou, Strážnice a Sudoměřice státní hranice.

Konvoj poveze strojní zařízení vyrobené ve zdejší továrně, na hranice se Slovenskem by měl dorazit 5. prosince v ranních hodinách. Časový rámec se ale může během cesty měnit dle rychlosti přepravy.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí