Přidat na Seznam.cz



Hlavní nádraží bez lešení. Zaujmou světlé stěny interiéru

8. prosince 2019 17:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, ŽELEZNICE

Hradec Králové hlavní nádraží / Foto: Twitter Operátor ČD

HRADEC KRÁLOVÉ – Hlavní nádraží v Hradci prokouklo. Světlé bílé stěny a nová prosklená střecha, která propouští o mnoho více světla, vnáší do haly „hlaváku“ příjemné klima. Druhá etapa rekonstrukce budovy probíhala od půlky roku 2018 a cestujícím dlouhé měsíce komplikovalo průchod lešení. Zbývá už jen rekonstrukce podlahy, která má také proběhnout.

Druhá etapa byla dokončena v průběhu měsíce října, kdy se odkrylo lešení a ukázala se nová omítka i strop haly v bílé barvě. Na první pohled interiér hned zaujme svoji zářivostí, hala vypadá oproti minulosti více vzdušněji a čistěji. Výsledek je markantní, pobyt v hale působí více příjemněji, zkrátka změna je znát na první pohled.

Stavbaři se do haly chystají ještě na třetí etapu, ve které dojde k rekonstrukci podlah. Rekonstrukce střechy i interiéru haly stála několik desítek milionů korun, jsou to však jen drobné. To hlavní se teprve chystá, stanice projde modernizací za zhruba 2,5 miliardy korun.

Dojde ke kompletní obnově železničního svršku a spodku od jižního až po severní zhlaví, včetně nových výhybek, technologického zařízení stanice, největší novinkou bude vybudování čtvrtého nástupiště, rekonstrukce nástupiště 1a a úpravě zbývajících nástupišť. Součástí stavby bude i rozšíření podjezdu na Kukleny o jeden pruh.

SŽDC chce s modernizací začít nejdříve v roce 2022 a navázat na chystanou dvoukolejku do Pardubic.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí