Přidat na Seznam.cz



Sbírka na vysněný stadion. Přispívají osobnosti i fanoušci

11. prosince 2019 12:55. /Autor ~ REDAKCE / # 3 MIN. / AKTUALITY

Na akci Votroci Sobě se políčka zaplňují

HRADEC KRÁLOVÉ – Políčka na fotbalovém hřišti se postupně zaplňují, už je jich zarezervovaných přes 650 a další přibývají. Přispívají osobnosti, fanoušci klubu a lidé z různých koutů republiky, kteří Hradci stadion za ty léta nekonečných slibů zkrátka přejí. Podíváme se na některá jména přispěvatelů, která jsou už v mapě zarezervována.

„Tak jsem se také zapojil. Ten stadion bych v Hradci opravdu rád jednou viděl a zašel na něj. Nemám s regionem nic společného, ale je to docela pěkně vymyšlený projekt,“ pochlubil se se svým příspěvkem fanoušek fotbalu Martin z Prahy.

Podobných reakcí je více, na stadion v Hradci přispívají lidé z různých koutů Česka, dokonce i ze zahraničí, nejvíce jich je ale z regionu. Objevil se také v pořadu Tiki Taka na O2 TV Sport.

„FC Hradec Králové se možná nechal inspirovat akcí Národ sobě z 19. století, tentokrát ale pro fotbalovou arénu, o které se už dlouhé roky mluví, ale stále se nic neděje. Líbí se mi způsob jaký v Hradci vymysleli. Na interaktivní mapě je hrací plocha, kde si můžete v rámci podpory adoptovat určitou část hřiště a natrvalo ji po sobě pojmenovat. Náš tým pořadu si také jedno políčko koupí před pokutovým územím,“ řekl na úvod pořadu Tiki Taka Petr Svěcený.

„Tři týdny po spuštění běží akce VOTROCI SOBĚ plným proudem. V pondělí odpoledne bylo na schématu hřiště zarezervovaných 650 políček, důležité ale je, že mnoho z nich si zamlouvají skupiny – počet lidí, kteří akci podporují, je tak daleko vyšší,“ uvedl fotbalový klub.

Mezi přispěvateli najdeme řadu jmen z hradecké fotbalové historie i současnosti. Hned ze začátku se zapojili Karel Podhajský a Pavel Krmaš, k nim se postupně přidali také Luboš Kubík, Milan Frýda, Jaroslav Mudruňka, Milan Ptáček, Tomáš Malinský, Tomáš Holeš, Radek Voltr, Petr Schwarz, Filip Firbacher, Daniel Trubač, Tomáš Koubek, Pavel Dvořák s rodinou, Václav Pilař, Jiří Poděbradský, Martin Nosek, Adam Vlkanova s rodinou, Jukl Boys a další.

„Lidé na stadion čekají dlouho, takhle můžou dát najevo, že o něj hodně, hodně stojí. Vůbec jsem se nerozmýšlel. Hanba by mě fackovala, kdybych to neudělal. Podle mě by akci měl podpořit každý, kdo Hradcem prošel. Stadion chci a takhle mám možnost aspoň symbolicky pomoct jeho výstavbě. Nechtěl bych, abych dopadl jako moji rodiče, kteří už o stavbě stadionu taky mluvili,“ řekl Pavel Krmaš, bývalý fotbalista Hradce.

Mezi jmény najdeme také například moderátora Václava Pilného, Aleše Dohnala od Pirátů, náměstka magistrátu pro investice Jiřího Bláhu z ODS, společnost JAKO, Vladimíra Springera z HDK i fanouškovskou základnu se jmény jako Gunny, Tyčák, Jerry lesní muž, JPA, Kuksič a Mili, fanynka Andrea, stará garda FCHK, Matouš Mrázek z SK Týniště a mnoho a mnoho dalších známých jmen.

Na mapě se najdou i vskutku zajímavá pojmenování, třeba Turboponožka, Baník Pyčo, Nejlepší gólman, co kdy v Hradci chytal, Messi (asi ne ten skutečný, ten by si mohl koupit celý stadion, měsíčně v Barceloně bere plat přes 210 mil. Kč, a to bez ostatních příjmů z reklamy v řádech stovek milionů, pozn. redakce) a Lindros je bůh.

„Všude, kam přijdu – ať to jsou sportovní semináře, moje bydliště, domov na Slovensku, se mě jako první lidé neptají, kolikátí jsme v tabulce, ale jak to vypadá se stadionem. Před půl rokem se mělo stavět, pak to nedopadlo. Bylo by smutné, kdyby lidé, kteří na to mají vliv, nedotáhli stadion do konce. Tenhle klub má takovou tradici, není to jen pro nás, je to pro lidi, kteří tady žijí. Pevně věřím, že v březnu se zodpovědní rozhodnou správně, že kromě cyklistů sem budou jezdit i kamiony, budeme z tribuny pozorovat bagry, cihly a stavební dělníky,“ řekl hlavní trenér Votroků Zdenko Frťala.

Akci podporují i funkcionáři – svoje políčko si rezervoval předseda FAČR Martin Malík, celý výkonný výbor královéhradeckého KFS i stejný orgán okresního fotbalového svazu. A zapojují se i menší fotbalové kluby: Spartak Police nad Metují, TJ Jiskra Hořice a FK Králův Dvůr.

„Všem, kteří si už políčko zarezervovali, srdečně děkujeme,“ poděkoval přispěvatelům fotbalový klub za sbírku pro nový stadion. Vánoční přání Hradce je tak jasné, snad se opožděně v roce 2020 splní.

Pokud se chcete zapojit, klikněte na odkaz, kde najdete více informací: VOTROCI SOBĚ


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU