Přidat na Seznam.cz



Senior se před Hradcem čelně střetl s autobusem

11. prosince 2019 17:39. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Na půli cesty mezi Všestary a kruhovým objezdem u ČKD před Hradcem se stala během úterního odpoledne dopravní nehoda osobního vozu s linkovým autobusem. Nehoda vznikla v prostoru u stavby mimoúrovňové křižovatky dálnice D11 na rovném a přehledném úseku. Na místě srážky řídila policie dopravu, tvořily se dlouhé kolony vozidel.

Zatím z nezjištěných příčin řidič auta značky Škoda Fabia, který jel od Jičína směrem na Hradec Králové, přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autobusem.

„Provedením kontroly dokladů policisté zjistili, že 88letý řidič osobního vozu má téměř měsíc neplatný lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. U osobního auta, u kterého odhadli škodu na 30 tisíc, z důvodu závad zadrželi také osvědčení o registraci vozidla. Na autobuse odhadli škodu na 150 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Osmaosmdesátiletý řidič škodovky byl s lehkým zraněním převezen do nemocnice. Dvaačtyřicetiletý řidič z autobusu ani žádný z cestujících zraněn nebyl. Policisté u obou řidičů vyloučili alkohol dechovou zkouškou. Míra zavinění je předmětem dalšího šetření.

Čelní střet autobusu a osobního auta


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí