Přidat na Seznam.cz



Nový terminál v Jaroměři otevře

26. prosince 2019 16:00. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / OKOLO HK

Nový terminál v Jaroměři s věží Biketower

HRADEC KRÁLOVÉ – Stavba nového dopravního terminálu v Jaroměři se chýlí ke konci. Výstavba měla za cíl vytvoření kvalitního, komfortního a bezpečného prostředí pro cestující, které odpovídá standardu 21. století a spojuje jak autobusovou, vlakovou, automobilovou, tak i cyklistickou dopravu. Spolu s terminálem vzniklo i parkoviště a cyklověž.

„Právě toto místo je pro mnohé návštěvníky města spojeno s prvním dojmem, když přijedou do Jaroměře a vystoupí z budovy vlakového nádraží. Dopravní terminál by měl cestujícím nabídnout zastřešené nástupiště s možností až pěti nástupních a výstupních míst, 92 parkovacích míst pro osobní automobily a Biketower na pohodlné uskladnění kol, což uvítají obyvatelé města, kteří jezdí na nádraží na kole,“ uvádí investiční portál Jaroměře.

Autobusový terminál bude mít zastřešenou konstrukci, která bude spojena až s nádražní budovou. Vznikne tak komplexní přestupní bod. Cestující, kteří sem přijedou auty, budou mít také kde pohodlně zaparkovat.

Předání staveniště by mělo proběhnout v úplném závěru roku 2019, kolaudace pak pár dnů po Novém roce. Cena investiční akce je 71 mil. Kč.

Také železniční stanice prochází modernizací, zejména s novými ostrovními nástupišti.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU