Přidat na Seznam.cz



Ohňostroj trval 8 minut. Před začátkem se tvořily kolony

1. ledna 2020 18:25. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, FESTY, VOLNÝ ČAS

Ohňostroj 2020 / Foto: Instagram.com/havlidom

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradec oslavil vstup do roku 2020 osmiminutovým ohňostrojem. Ten sledovali na Velkém náměstí i v okolí centra města tisíce lidí. Tradičně se u křižovatky Mileta vytvořila kolona aut sahající až k výjezdu od fakultní nemocnice. Zpoždění tak nabírala i MHD. Řada lidí naopak vyrazila na ohňostroj novoroční procházkou pěšky.

Program na Velkém náměstí začal už po čtvrté hodině, přálo i počasí, byla jasná obloha a teplota na nule. Před šestou hodinou se rozezněl zvon Augustin, Bílá věž potemněla a ohňostroj k výročí 140. narození Josefa Gočára mohl vypuknout. Odstartoval v 18:02 a trval 8 minut.

„Ohňostroj byl pěkný, jen se našli dementi, kteří to u pěší zóny po ohňostroji poslali do lidí, kde bylo dost malých dětí, bych jim ty dělobuchy poslala do kalhot, aby si to příště rozmysleli,“ postěžovala si čtenářka Verča.

Častým motivem byla i srdíčka a také čertíci létali z Bílé věže. Od tradice novoročních ohňostrojů tak Hradec oproti jiným městům neustoupil. Snad budeme vídat na Nový rok ohňostroje nad Hradcem i nadále.

Ohňostroj se lidem podle ohlasů velmi líbil, hodnotí ho slovy boží, nejkrásnější, jeden z nejlepších za poslední roky, super, báječný, byť se najdou i tací, kteří prý doma měli lepší.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí