Přidat na Seznam.cz



Krok k finále. Hradec poletí ze Švédska s výhrou 1:3

7. ledna 2020 20:38. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Djurgarden 1:3 Mountfield HK

STOCKHOLM/HK – Ze Švédska domů do Hradce poletí veselé letadlo. Mountfield předvedl ve Stockholmu spolehlivý a disciplinovaný výkon, který okořenil třemi brankami, sám inkasoval pouze jednou. Hradec si tak do odvety přihrál nadějný výsledek a přiblížil se tak k finálovému zápasu. O dva góly se postaral Matěj Chalupa, jeden domlel do branky Richard Nedomlel.

Krasojízda hradeckých hokejistů letošním ročníkem Ligy mistrů pokračuje i nadále, příští týden v úterý čeká Mountfield odveta. Díky výhře o dva góly si tak Hradec do ČPP Arény veze nadějný náskok a hrdě v CHL nese český prapor proti švédské přesile.

Na marodku Mountfieldu přibyli před úvodním semifinálovým kláním CHL Petr Zámorský a Radek Pilař. Svého vrstevníka nahradil ve čtvrté formaci Patrik Miškář, zadní řady doplnil mladíček Jakub Váchal, který tak zažil hodně ostrou premiéru v hradeckém dresu.

Do vedení šel v první třetině domácí celek ze Stockholmu, vzápětí ale vyrovnal Nedomlel. Po jednom gólu ve druhé a třetí třetině přidal Chalupa. To Marek Mazanec znovu postavil na brankové čáře neprostupnou zeď, ze které vypadla jediná cihla.

V prořídlé aréně utkání nesledoval početný zástup fanoušků, celkem dorazilo 2.383 diváků, z toho početná hradecká výprava. Ta za chvíli zamíří na letadlo a odletí směr Hradec Králové.

Odveta je naplánována v úterý 14. ledna pod Bílou věží od 18 hodin.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí