Přidat na Seznam.cz



Hromadná nehoda u Hradce. Lano s autem se přetrhlo

9. ledna 2020 19:24. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Nehoda u Lochenic u Hradce / Foto: Policie ČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Ve středu večer, krátce před půl osmou, se na mezinárodní silnici I/33 u obce Lochenice stala hromadná nehoda pěti vozidel – čtyř osobních a jednoho nákladního. Tažené auto značky Ford Fiesta jedoucí směrem na Jaroměř na laně za sebou táhl Citroen C4. K nehodě došlo pravděpodobně tak, že lano prasklo a způsobilo to vážnou nehodu.

„Zatím z nezjištěných příčin lano prasklo, čímž tažený vůz vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím autem značky Škoda Superb, které bylo nárazem odhozeno do pravého silničního příkopu. Dále tažené auto narazilo do nákladního vozidla značky Scania, které jelo za superbem. Vlivem nárazu došlo k vymrštění autobaterie, která poškodila auto značky Mercedes-Benz, které zase jelo za nákladním autem,“ uvedla k hromadné nehodě policejní mluvčí Iva Kormošová.

Řidič v taženém vozidle ve věku 53 let dopadl nejhůře, byl s těžkým zraněním převezen rychlou záchrannou službou do fakultní nemocnice.

Do nemocnice byla převezena také celá osádka tří osob ze superbu s blíže nespecifikovaným zraněním. Ke zranění jiných osob naštěstí nedošlo.

„Policisté u všech řidičů vyloučili požití alkoholu dechovou zkouškou. Na fordu odhadli škodu na 30 tisíc, na citroenu 5 tisíc, na superbu 600 tisíc, na mercedesu 5 tisíc a na scanii 80 tisíc korun,“ dodala policejní mluvčí.

Silnice byla dlouho uzavřená, byl zde zásah všech složek IZS, policisté odváděli dopravu odklonem přes okolní obce. Přesná příčina dopravní nehody je v šetření hradeckých policistů.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU