Přidat na Seznam.cz



Fantazie! Finále hokejové Ligy mistrů sehraje Hradec doma

14. ledna 2020 20:04. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, MOUNTFIELD HK

Finálový zápas uvidí Hradec Králové

HRADEC KRÁLOVÉ – Hradec je ve finále Ligy mistrů! Švédský Djurgården porazil 3:0 a v součtu obou zápasů jednoznačně postoupil vstříc závěrečnému boji. K radosti všech domácích fanoušků se finále odehraje pod Bílou věží 4. února. Pokud by v semifinále uspěla Luleå, musel by Hradec cestovat až pomalu k polárnímu kruhu, Frölunda ale sérii otočila ve svůj prospěch. A pocestuje do HK.

Poprvé se tak díky úspěchu Hradce a lepšímu bodovému zisku v soutěži sehraje finále Champions Hockey League v České republice. O pohár si to rozdají Mountfield HK a Frölunda Indians. Mimochodem nejúspěšnější klub této soutěže, který má už tři tituly. Hradec indiány v letošním ročníku v základní skupině CHL ve Švédsku porazil 2:3, doma však prohrál 3:4.

Hradečtí Djurgården během šedesáti minut do ničeho nepustili a díky kvalitní obraně a skvělému výkonu Marka Mazance si zajistili historický postup.

Skóre otevřel zkraje druhé třetiny Lev, když prokličkoval obranou a krásně zakončil, ve 43. minutě přesnou střelou vymetl růžek švédské branky Nedomlel, na konečných 3:0 dopravil puk do prázdné branky Jergl.

Utkání sledovalo 6161 diváků. Začátek února tak bude pro Hradec velmi specifický, nejdříve v neděli 2. února je na programu derby doma proti pardubickému Dynamu, v úterý 4. února se jde do finále, a bude to zápas s velkým F.

Kdo by před sezónou čekal, že se Mountfield HK dostane až do finále Ligy mistrů, kterou bral předchozí sezóny jen jako bokovku a teď stojí před branami. Už samotný postup je skvělým úspěchem klubu, zbývá už jen udělat poslední krok.

„Byť jsem fanouškem Ocelářů, tak mám radost z tohoto úspěchu Hradce! Velká gratulace a ať se dané tažení přetaví do celkového vítězství, kdy fakticky jde nejen o klubový úspěch, ale i o dobré jméno českého hokeje,“ napsal k postupu Hradce třinecký fanda.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU