Přidat na Seznam.cz



Parkoviště u fakultní nemocnice je otevřeno

26. ledna 2020 20:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / EXPRESNĚ

HRADEC KRÁLOVÉ – U hradecké fakultní nemocnice se otevřelo parkoviště pro 205 parkovacích míst. Celkové náklady na výstavbu včetně projektu a stavebního dozoru vyšly na 11,3 milionu korun bez DPH. Užívání parkoviště bude zatím bezplatné. O případné regulaci vjezdu a režimu zpoplatnění do budoucna město ještě jedná s fakultní nemocnicí.

Parkoviště, které je umístěné na ploše mezi obslužnou místní komunikací na východní straně areálu fakultní nemocnice a Zborovskou ulicí, má kapacitu 205 parkovacích míst včetně osmi pro zdravotně postižené osoby.

„Novými parkovacími místy město pomáhá snížit parkovací deficit tohoto největšího zdravotnického zařízení v severovýchodních Čechách. Především by ale toto parkoviště mělo ulevit zeleni na druhé straně nemocničního areálu od divokého parkování na nábřeží Labe,“ říká náměstek primátora pro investice Jiří Bláha.

„Hlavní část stavby se stihla do konce roku, v lednu to byly již jen dokončovací práce. Na tuto investici jsme využili finance, které byly městu převedeny v rámci dohody o narovnání se společností CTP v souvislosti s dostavbou skladů na výpadovce na Třebechovice. V tuto chvíli se zároveň řeší vše potřebné kolem instalace závor při vjezdu a výjezdu z parkoviště, včetně režimu zpoplatnění. Předpokládáme, že ještě po nějaký čas zde bude parkování zdarma,“ dodává náměstek Jiří Bláha.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU