Přidat na Seznam.cz



Nehoda v Blešně zablokovala hlavní tah z Hradce

15. února 2020 13:16. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nehoda nákladního a osobního auta v Blešně / Foto: PČR

HRADECKO – Na hlavním tahu z Hradce na silnici I/11 se v obci Blešno střetlo osobní auto s nákladním vozidlem. Nehoda se stala už ráno krátce před 7:30 hod., v ranní dopravní špičce se tak tvořily dlouhé kolony vozidel. Silnice musela být kvůli srážce uzavřena – jeden směr objízdné trasy z Hradce vedl přes Svinary a Běleč do Třebechovic, druhý směr vedl přes Librantice a Slatinu.

„K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič auta značky Audi A5 jedoucí od Hradce Králové směrem na Třebechovice zatím z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím nákladním autem značky Man. Řidič nákladního vozu ve věku 42 let se ještě stržením řízení vpravo a najetím na chodník snažil střetu zabránit. Při nehodě se lehce zranil 18letý řidič audi,“ uvedla policie.

Nikdo jiný již zranění neutrpěl. Přivolaní policisté oba řidiče podrobili dechové zkoušce s negativním výsledkem. Na osobním vozidle odhadli škodu na 350 tisíc a na nákladním 100 tisíc korun.

„U obou vozidlech kvůli závadám zadrželi osvědčení o registraci. Jelikož musela být silnice zcela uzavřená a než se stanovily objízdné trasy, tvořily se kilometrové kolony. Až po zhruba dvou hodinách byl provoz zcela obnoven,“ dodala policie.

Řidiči kamionů se na cestě nemohli otočit, proto museli čekat na otevření cesty, osobní auta se otáčela a jela objížďkou. Ve čtvrtečním ránu se řidičům příjezd i výjezd podstatně zkomplikoval, jde přitom o rovný a přehledný úsek. Přesná příčina nehody je v šetření hradeckých dopravních policistů.

Nákladní vůz v popředí a osobní auto vzadu / Foto: PČR


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 020

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí