Přidat na Seznam.cz



U Chlumce se srazil motorák s náklaďákem. Zraněno 6 lidí

21. února 2020 17:53. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Srážka osobáku s nákladním vozidlem mezi Chlumcem a Městcem Králové / Foto: SŽDC

HK/CHLUMEC N. CIDLINOU – V čase 15:14 došlo mezi Městcem Králové a Chlumcem nad Cidlinou k železniční nehodě motorového vlaku s kamionem, který mu vjel do cesty. Podle informací záchranné služby bylo zraněno 6 osob z vlaku, z toho některé ještě nezletilé. Přejezd je zde zabezpečen pouze kříži a značkou STOP. Trať musela být uzavřena. Na místo se sjeli hasiči a záchranáři.

Osobní vlak Os 15655 vyjel z Městce Králové po 15:05 hod. a mířil do Chlumce, kam už ale nedojel, když mu cestu mezi Běrunicemi a Velkými Výkleky zkřížil kamion. Ten byl naložený dřevem. Vlak vykolejil a odhodil nákladní vůz do pole. Cesta zde vede souběžně s tratí, kterou pak překřižuje.

„Provoz na regionální trati je v tuto chvíli zastaven. Je zavedena náhradní autobusová doprava v úseku Chlumec nad Cidlinou – Městec Králové,“ uvádí České dráhy. Předpokládané opětovné spuštění provozu na této trati je plánováno na cca. 20:30 hod. Z důvodu vyproštění osobního vlaku jeřábem se může zprovoznění protáhnout až do noci či rána.

Na místě bylo minimálně 5-6 zraněných osob včetně strojvedoucího. Ve vlaku cestovalo celkem osm cestujících. Tři osoby transportovala záchranná služba do nemocnice v Kolíně, jedna osoba byla zraněna těžce v oblasti hlavy a byla transportována do pražské Motole.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí