Přidat na Seznam.cz



Trať do Prahy s poruchou trakčního vedení. Jsou zpoždění

29. února 2020 15:57. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Hradec Králové hlavní nádraží

HK/VELKÝ OSEK – Na trati z Hradce do Prahy došlo v sobotu odpoledne v čase po 13. hodině k poruše trakčního vedení. Stalo se tak v úseku Velký Osek – Dobšice nad Cidlinou. Rychlíky na Hradec i do Prahy nabíraly zpoždění, nejvíce měl rychlík R 927 Krakonoš, který podle aplikace GRAPP do Hradce dorazil se zpožděním 146 minut. Vedení dvou rychlíků bylo trasováno z Prahy přes Pardubice.

„Provoz je přerušen. Vlak R 946 nejede v úseku Chlumec nad Cidlinou – Praha hl.n. Od cca. 15:00 hodin je zajištěna náhradní autobusová doprava v úseku Chlumec nad Cidlinou – Poděbrady pro rychlíky. Obecné opatření v regionální dopravě jsou taková, že je provoz přerušen a probíhá zajišťování náhradní autobusové dopravy. Správa železnic pracuje na odstranění poruchy,“ uvádějí České dráhy v mimořádnostech.

Ještě rychlík R 929 měl kvůli poruše trakčního vedení zpoždění cca. půl hodiny, ostatní rychlíky nabíraly zpoždění v průměru 15-20 minut.

Rychlík R 947 Hradečan jel odklonem přes Kolín a Pardubice, mimořádně zastavil ve Velkém Oseku, nikoliv v Chlumci nad Cidlinou. Stejnou trasu měl i rychlík R 926 Krakonoš ve směru do Prahy.

Předpoklad obnovení provozu na trati je nyní podle ČD okolo 18. hodiny, čas je ale pouze orientační. Záleží na tom, jak se Správě železnic podaří rychle trakční vedení opravit.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí