Přidat na Seznam.cz



V dubnu začne stavba Odlehčovací služby v Honkově ulici

26. března 2020 14:40. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, PROJEKTY

Projekt Domu s odlehčovací službou v Hradci

HRADEC KRÁLOVÉ – Objekt s odlehčovací službou v Honkově ulici postaví společnost Strabag. Budova s kapacitou 35 lůžek by měla být postavena za 115,7 milionů s DPH. Stavba objektu by měla být zahájena během měsíce dubna, dokončena a uvedena do provozu by mohla být v průběhu roku 2021. Dům bude stát na rozhraní železničního trojúhelníku.

„Výběr zhotovitele odlehčovací služby byl potvrzen jednohlasně všemi přítomnými zastupiteli. Během března ještě poběží potřebné zákonné lhůty a pak se začne pracovat na podpisu smlouvy. Celá akce má platná stavební povolení, tudíž předpokládáme zahájení v průběhu dubna. Stavba by měla být hotova a uvedena do provozu ještě v roce 2021,“ říká Jiří Bláha, náměstek primátora pro oblast investic.

„Od roku 2014 řeší odbor sociálních věcí možnost realizace nové odlehčovací služby v Hradci Králové. Dosavadní kapacity ve městě byly nedostatečné a prostory už dávno neodpovídají moderním standardům. Nová odlehčovací služba v Honkově ulici by v budoucnu měla nabídnout kapacitu 35 lůžek a prostory budou bezbariérové,“ doplňuje Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast sociálních věcí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 404

    2 984

    2 520

    270


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí