Přidat na Seznam.cz



Mladík v Hradci kašlal na strážníky a vyhrožoval koronou

12. dubna 2020 19:38. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Policejní zásah příslušníků Policie ČR / Ilustrační foto

HRADEC KRÁLOVÉ – V pátek ve večerních hodinách byla přivolána hlídka královéhradeckých policistů ke zdánlivě obyčejnému oznámení. Když policisté dorazili na uvedenou adresu, zjistili že je 26letý mladík v podnapilém stavu. Ten po příjezdu hlídky začal být agresivní a policisté jej proto převezli na protialkoholní záchytnou stanici.

Na stanici ale vše vygradovalo, mladík několikrát zakašlal a začal vyhrožovat, že všechny přítomné nakazí koronavirem.

„I přes užití ochranných pomůcek byli pro jistotu policisté posláni do karantény a jejich vozidlo muselo být dekontaminováno,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

„Vzhledem k tomu, že byl ale test na COVID-19 u mladíka negativní, kriminalisté muži sdělí podezření z trestného činu šíření poplašné zprávy, za což mu nyní v době nouzového stavu hrozí trest odnětí svobody na 2-8 let,“ dodala Konečná.

Ze zdánlivě nevinného oznámení tak nakonec může mladík s kašlem a hrozením, strávit ve vězení v tomto případě i několik let. Podobný případ s kašláním a hrozbou koronaviru řešili nedávno i pardubičtí policisté, v poslední době těchto případů kašlajících na strážníky narůstá.

O tom, že policisté v této nelehké době každý den riskují své zdraví není pochyb. Stejně jako další složky IZS jsou v tzv. první linii a nikdy neví, zda ten, s kým budou jednat, je nakažen či nikoli. Právě kvůli tomu musí být mnohem více obezřetní a dostatečně se chránit. I proto policie zveřejnila tento případ.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU