Přidat na Seznam.cz



Hlavní vlakové nádraží v Hradci / Foto: Správa železnic

HRADEC KRÁLOVÉ – Správa železnic připravuje pilotní projekt dispečerského pracoviště železniční infrastruktury. U každého ze sedmi oblastních ředitelství (OŘ) zřídí dispečerské pracoviště železniční infrastruktury. Pilotní projekt připravuje pro OŘ v Hradci Králové, které má působnost ve třech krajích – v Královéhradeckém, Pardubickém a Libereckém kraji.

Správa železnic vypsala veřejnou zakázku na vypracování záměru projektu, analytické části a doprovodné dokumentace pro stavbu zmíněného pracoviště. Cílem zřízení pracoviště dispečerů železniční infrastruktury je zajištění centrálního shromažďování a zaznamenávání poruch vzniklých na technologiích v oblasti působnosti příslušného oblastního ředitelství, a to včetně analýzy těchto poruch.

„Pracoviště bude zajišťovat a slučovat veškeré informace z infrastruktury – sdělovacích, kamerových, zabezpečovacích a silnoproudých zařízení, které jsou dosud roztroušeny do mnoha pracovišť. Zároveň dojde ke zcela novému pojetí centrálního shromažďování a zaznamenávání poruch vzniklých na technologických zařízeních,“ vysvětluje generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda.

Zmíněná centralizace umožní lépe vyhodnocovat různé podobné i související poruchy, optimalizovat jejich odstraňování, servis i následný systém obnovy a doplňování technologických zařízení, včetně promítnutí těchto vazeb do navazujících investičních akcí.

V návaznosti na vypracování záměru projektu hodlá Správa železnic v příštím roce vypsat veřejnou soutěž na zpracování projektu a samotnou realizaci prací, která je plánována v letech 2021 a 2022.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí