Přidat na Seznam.cz



Na padesátce se v Hradci řítil 163 km/h. Je to rekordman

22. dubna 2020 19:36. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

V Koutníkově ulici je 50 km/h, řidič jel 163 km/h / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – A máme tu dalšího rekordmana a zřejmě i vítěze neoficiálního žebříčku. Do policejních statistik se zapíše na pomyslnou první příčku řidič vozidla, který jel v Koutníkově ulici v Hradci na rychlosti 50 km/h, neuvěřitelných 163 km/h. Stalo se tak v pozdním večeru, kdy je provoz již minimální a výpadovka z Hradce svádí k rychlé jízdě, informovala policie.

Policie byla schovaná za „bukem“ nedaleko čerpací stanice MOL v Koutníkově ulici a číhala na šoféry, kteří pojedou rychleji, jedna jízda se ale vymykala.

„V pondělí 20. dubna krátce po 22. hodině policisté na výjezdu z Hradce Králové směrem k ČKD v ulici Koutníkova naměřili řidiči osobního auta rychlost 163 km/h, v místě, kde je povolená maximální rychlost pouze 50 km/h. Řidič tak překročil rychlost více jak třikrát,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová s tím, že na podobné piráty silnic mají policisté políčeno.

Šedesátka v tomto úseku začíná až od pumpy, což je s ohledem na rychlost vozidla, nepodstatný údaj.

Policejní statistiky v posledních týdnech řidiči zásobují často rychlou jízdou, aby ale na padesátce jel řidič více jak 160 za hodinu, to je jasná ambice na vítězství v policejní lize největších překročení rychlosti oproti maximální povolené. Jakoby se řidiči v nouzovém stavu předháněli, kdo pojede rychleji.

Hláškou z filmu Jáchyme, hoď ho do stroje: „Člověče, to jste musel jet tak rychle, takhle se jezdí na výstavy? Já musím trvat na opakování ceremoniálu“.

Během dubna jeli řidiči na osmdesátce rychlostí 154 a 168 km/h, také na padesátce 99 a 100 km/h.

„Přestupek řidiče jsme oznámili na příslušný správní orgán, kde mu hrozí pokuta ve výši 5 až 10 tisíc korun, zákaz řízení na 6 měsíců až 1 rok a 5 trestných bodů,“ dodala mluvčí.

Policie chce poradit řidičům, aby se nenechali zlákat poloprázdnými silnicemi k sešlápnutí pedálu. Častěji než dříve totiž měří skrytým dohledem a nepozorovaně, přestupky se ohlašují přímo na správní orgán. Ten poté řidiče vyzve k zaplacení pokuty. Často se tak stane ale až za několik týdnů nebo měsíců, řidič tak za uvedený čas může nahromadit i několik přestupků.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU