Přidat na Seznam.cz



Rostoucí budova banky schovala Aldis. Už má první patra

22. dubna 2020 15:55. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, ALDIS

Budova banky ČSOB v Hradci roste / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Za rok touto dobou bude již budova banky ČSOB téměř dokončena. Na současném místě stavby je vidět stále čilý stavební ruch od stavitelské firmy Syner, která má na místě trojici jeřábů. Postupně vyrostla i první dvě nadzemní podlaží bankovního ústavu, přičemž už skelet budovy stihl schovat při pohledu od Gočárova okruhu budovu Aldisu.

Podle projektu tak zbývá dokončit ještě další dvě patra, aby stavba byla kompletní.

Kongresové centrum Aldis se tímto krokem schovalo za novou budovu a nebude už první viditelnou stavbou při jízdě po okruhu, ale až stavbou následující v pořadí. Dobře patrné je to i na vizualizacích, že mezi oběma stavbami vznikne vzájemná linie, kdy obě budovy budou začínat od řeky v rozích ve stejné rovině.

Bylo by dobré, kdyby se v blízkém časovém horizontu podařilo dostavět i poslední zbývající kousek, a to volnou plochu mezi sídlem společností T-Mobile a budovou ČSOB, aby v meziprostoru nebylo pusto.

Do konce prázdnin ještě dojde ke zbourání jedné ze dvou teras, která brání dostavbě budovy ČSOB, terasa měla být již zbourána v rámci stavby lávky, ta se ale opozdila. Pokud to dobře dopadne, stavba lávky začne nejdříve na podzim 2021.

„Nejdéle do 30. září 2021 bude na staveništi pracovat ČSOB, do té doby bude moci vysoutěžená stavební firma na lávku řešit objednávky stavebních prvků a další dodávky,“ vysvětluje náměstek Bláha.

Budova banky z Gočárova okruhu / Foto: HKCITY

Pokračuje tak stavba pouze budovy ČSOB a plánované piazzety okolo. Objekt má velmi zajímavý geometrický tvar, při pohledu ze shora se může jevit jako tvar dvou spojených šipek či vykousnutého čtverce. Po dokončení bude na střeše realizována klidová oáza zeleně s mnoha chodníčky. V sousedství budovy je ještě několik volných ploch, které budou v budoucnu zastavěny.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU