Přidat na Seznam.cz



U Březhradu poslal auto na střechu. Měl v krvi přes 2,5 ‰

28. dubna 2020 18:44. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Nehoda v Březhradu, řidič nadýchal 2,2 promile / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – V pondělí večer se na Hradecku zřejmě dosti pilo, policisté řešili v okolí hned tři dopravní nehody řidičů pod vlivem alkoholu. První nehoda se stala po 20. hodině na okraji Hradce v Březhradu, kdy řidič najel do svodidel a převrátil auto na střechu. Další nehoda se stala před půlnocí v Dobřenicích, po půlnoci zase podnapilý šofér boural v Chlumci a nikdy neměl řidičák.

„Krátce po 20. hodině vyjel čtyřiatřicetiletého řidič vozidla Škoda Octavia na svodidla a následně se s vozidlem přetočil na střechu, kde zůstal stát. Přivolaní dopravní policisté naměřili řidiči 2,72 promile alkoholu v dechu. Ten byl převezen hlídkou policie na protialkoholní záchytnou stanici,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

„Řidiči bude v nejbližší době sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až do výše tří let,“ dodala.

Další řidič tentokrát nákladního vozu způsobil před půlnocí pod vlivem alkoholu dopravní nehodu v obci Dobřenice. Dvaačtyřicetiletý řidič kamionu skončil v příkopu, přičemž mu naměřili 2,41 promile.

Třetí nehoda se stala hodinu po půlnoci v Chlumci nad Cidlinou.

„Třiadvacetiletý řidič automobilu VW Golf po předchozím požití alkoholických nápojů nejdříve narazil do budníku, následně do přívěsného vozíku, připojeného za vozidlo Seat, které bylo zaparkované u krajnice. Vlivem nárazu byl přívěs odhozen na vrata domu, které tímto poškodil. Mladík s vozidlem následně narazil do podezdívky dalšího domu a dopravní značky. Řidiči bylo naměřeno 0,93 promile alkoholu v dechu. Navíc policisté zjistili, že řidič nikdy nevlastnil řidičské oprávnění,“ uvedla policejní mluvčí Majerová.

Ve všech případech bude řidičům sděleno podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, s posledním navíc bude zahájeno i správní řízení za řízení bez řidičského oprávnění.

„Ve správním řízení hrozí sankce 25.000 – 50.000 Kč. Za spáchání tohoto přestupku se udělí i zákaz činnosti (řízení motorových vozidel), konkrétně na 1-2 roky,“ uvádí se.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU