Přidat na Seznam.cz



McDrive a McWalk v Hradci / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Řetězec s rychlým občerstvením McDonald’s ve své aktuálně jediné otevřené restauraci v Hradci, spustil na Gočárově okruhu novinku s názvem McWalk. Ta funguje běžně u provozoven v centrech měst na pěších zónách, například v Praze. Kvůli nekonečným kolonám na McDrive, řetězec sáhl k alternativě, stačí zastavit na parkovišti a dojít ke dveřím, kde čeká obsluha.

Hradecký McWalk funguje až po snídaních, tedy v době od 10:30 do 21:00 hodin. Na parkovišti jsou vyznačeny červenobílými páskami na chodníku odstupy, které mají být dodržovány. V otevřených dveřích s pultíkem a pokladnou čeká obsluha, která přijme objednávku a za několik chvil přinese pokrm.

Pokud tak u McDrive bude čekat řada vozů, což se běžně stává (v neděli večer sahala kolona opět až k semaforům, pozn. redakce), stačí se podívat, zda je na McWalk volněji, tím se tak zájem rozprostře na více míst a je to i rychlejší. Zahrádka je však stále uzavřena páskou, je tak nutné si jídlo vzít s sebou a sníst si ho jinde.

Provoz předzahrádek má být celostátně povolen od 11. května.

V Hradci již valná většina restauračních zařízení po městě funguje alespoň s výdejním okénkem či poskytují rozvozové služby, je to nutnost, částečně tak kryjí několikatýdenní výpadky tržeb a mají nějakou hotovost z prodeje.

Některým se nechtělo čekat na otevření s rukama v klíně a začalo vaření obědů pro potřebné.

Třeba během karantény restaurace Park Golf využila zavření k vaření obědů pro hrdiny v první linii, díky transparentnímu účtu, rozvezla celkem 1931 obědů. Jídla vozila do Fakultní nemocnice Hradec Králové, Městské policii Hradec Králové, Zdravotnické záchranné službě Královéhradeckého kraje i pro členy hradeckého heliportu letecké záchranné služby.

Také kavárna Cona Coffee, která je v Hradci na dvou místech v ulicích S. K. Neumanna a na Velkém náměstí, dělala radost v nemocnici, dovážela jako vyjádření svého díku pro sestřičky kávu a croissanty.

Největším impulsem pro většinu podniků bude až chystané otevření předzahrádek.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí