Přidat na Seznam.cz



Mladíci v Hradci bourali. 17letý porazil strom v Malšovicích

4. května 2020 15:01. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY

Křižovatka v Malšovicích u pomníku Jana Husa / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – V neděli se v Hradci Králové dvakrát ve večerních hodinách bouralo pod vlivem alkoholu. K první nehodě došlo krátce po půlnoci na křižovatce ulic Náhon a Na Drahách, pouze 200 metrů od služebny Policie ČR. Druhá nehoda se stala v Kuklenách na Anenském náměstí. K překvapení policistů ani jeden z řidičů nevlastnil řidičský průkaz. Jednomu bylo teprve 17, druhému 18 roků.

V Malšovicích v prudké zatáčce ulic Náhon-Na Drahách havaroval 17letý mladík v autě značky Ford Mondeo, po projetí levotočivé zatáčky na mokré vozovce dostal smyk, vyjel mimo komunikaci, kde poškodil betonovou obrubu a směrový sloupek a následně narazil do vzrostlého stromu, který porazil a strom následně spadl na auto. On ani jeho o rok starší spolujezdec neutrpěl žádné zranění. Přivolaní policisté řidiče podrobili dechové zkoušce s pozitivním výsledkem – 1,8 promile alkoholu.

„Oba řidiči, u kterých policisté zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění, byli zadrženi. Oba se podrobili lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Mladší byl předán zákonnému zástupci a starší, který jako cizinec z třetích zemí pobývá na území ČR jako turista, byl do vystřízlivění umístěn v cele předběžného zadržení. Oba mladíky čeká obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což hrozí dospělému až tři roky vězení, mladistvému polovic,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

K druhé nehodě došlo na Anenském náměstí, kde řidič vozidla značky VW Golf při projíždění po parkovišti narazil do dvou vozidel a poškodil je. U 18letého řidiče, který vyvázl bez zranění, dechová zkouška naměřila přes 2 promile alkoholu.

Řidičům za řízení bez řidičského oprávnění, navíc v opilosti a za ohrožení ostatních účastníků provozu pod vlivem návykové látky, hrozí nejvíce tři roky vězení, mladistvému polovina.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí