Přidat na Seznam.cz



Mládež popíjela na dětském hřišti. Policisté zavolali rodiče

8. května 2020 19:27. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY, KRIMI

Alkoholový mejdan ukončila policie / Foto: MPHK

HRADEC KRÁLOVÉ – S tím jak se rozvolňují přísná opatření, rozvolňuje se i zábava v Hradci. A všímaví občané zavolali na linku 156, večer byl asi až příliš bujarý. Na dětském hřišti, dle policie blíže nespecifikovaného místa, se nacházela podnapilá mládež. Městská policie po příjezdu na místo opravdu zastihla skupinku mladistvých, kterým nebylo ještě 18 let.

„Na lince byla oznámena stížnost na podnapilou mládež vyskytující se na dětském hřišti. Dle oznamovatele se jednalo o šest osob popíjejících alkohol a kouřících marihuanu,“ uvedla Simona Pacltová, strážník prevence městské policie.

Vyslaná hlídka zjistila na místě 5 mladistvých osob, kteří posedávali na lavičkách a jedna dívka ležela už v trávě spolu s vypitými lahvemi alkoholu. Dle obrázku strážníků se jednalo v hlavní roli o Becherovku a Hanáckou vodku.

„Orientační dechová zkouška u tří z nich prokázala od 1,08 do 1,69 promile alkoholu v dechu. Střízliví mladíci byli poučeni o dodržování provozu dětského hřiště a místo opustili,“ dodala strážnice.

Zbytek mládeže si postupně vyzvedli přivolaní rodiče, které hlídka informovala, že celá událost bude postoupena k řešení orgánu sociálně-právní ochrany dětí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU