Přidat na Seznam.cz



Hasiči spěchali na Gočárovku. Muž při vaření usnul

13. května 2020 18:10. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Plotna s přípravou jídla / Ilustrační foto

HRADEC KRÁLOVÉ – V bytě jednoho bytového domu na Gočárově třídě v Hradci Králové možná vypukl požár, zalarmovali na tísňové lince hasiče obyvatelé domu. K nahlášenému podezření na požár vyjely obě profesionální hasičské jednotky, které byly na místě do pár minut. A zpráva se ukázala jako pravdivá, už na chodbě byl cítit kouř a zápach spálenin.

„Hasiči šli k bytu odkud kouř vycházel, na jejich zvonění ovšem dlouho nikdo nereagoval. Hasiči tak museli použít sílu a vniknout vzápětí do bytové jednotky,“ uvedla Martina Götzová, tisková mluvčí HZSHK.

K jejich překvapení zjistili, že se v bytě nachází obyvatel bytu, který spí, zatímco na sporáku došlo k připálení při vaření jídla. Hasiči proto sporák vypnuli. Událost se obešla beze škody. Bylo nutné ještě pořádně vyvětrat zakouřený prostor bytu a objektu.

Akce také mohla mít jiný konec, od sporáku se mohlo něco vznítit a byt mohl být v plamenech i s jeho spícím obyvatelem, jen díky včasnému upozornění a příjezdu hasičů, se tak vše obešlo bez komplikací.

Celá věc vznikla pravděpodobně tak, že si muž začal vařit jídlo, přičemž při jeho přípravě usnul. Anebo už hotové jídlo snědl, usnul a sporák stále zůstal běžet.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí