Přidat na Seznam.cz



Zdrogovaný řidič tančil v Hradci u Futura na křižovatce

26. května 2020 20:13. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

U Futura si zatancoval na křižovatce / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Policie obdržela hlášení od řidičky, kterou měl ohrozit bláznivý šofér cestou z Vysoké nad Labem. Ten měl v úseku směrem do Hradce kličkovat mezi vozidly, jet v protisměru a kousek i po trávě, což bylo zřejmě vodítko. Policistům z pohotovostního a eskortního oddělení se ho podařilo objevit na frekventované křižovatce u obchodního centra Futurum.

„Na křižovatce řidič kroužil a poté co mu zahradili policisté jízdu, tak z auta vyskočil a začal uprostřed křižovatky tančit. Policisté ho podrobili dechové zkoušce, která byla negativní, ale orientační test na návykové látky byl pozitivní na konopí,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Třiadvacetiletého muže policisté zajistili a převezli na protialkoholní záchytnou stanici, kde ho lékař po odmítnutí podrobit se lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve či moči umístil do úplné detoxikace. Policisté po obhlídce vozidla zjistili, že má podhuštěné pneumatiky, že je odřené a má promáčklý blatník.

„Jelikož si muž svoji jízdu nepamatoval, policisté projeli všechny možné trasy jeho jízdy, avšak nezjistili žádné škody, které by mohl způsobit. Protože vozidlo bylo nepojízdné a překáželo v křižovatce, muselo být odtaženo na odstavné policejní parkoviště,“ dodala mluvčí.

Policisté incident, který se stal v předminulém týdnu zaevidovali jako přestupek, který po prošetření předají příslušnému správnímu úřadu, kde již před 3,5 lety mají zaznamenaný jeho obdobný přestupek, za který obdržel roční zákaz řízení všech motorových vozidel a několikatisícovou pokutu.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí