Přidat na Seznam.cz



Nedělní nehoda u Černožic otřásla republikou

4. června 2020 17:50. /Autor ~ REDAKCE / # 4 MIN. / AKTUALITY, KRIMI

Tragická nehoda u Černožic veřejnost zasáhla / Foto: HZSKHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Už je to týden, co došlo k nehodě u Černožic, kde podle policie řidič BMW nepřizpůsobil zřejmě rychlost jízdy a při předjíždění smetl v protisměru posádku Škody Octavia, kde cestovala rodina s malou dcerkou. Mladík z Jaroměře se podle výpovědí lidí na sociálních sítích rád chlubil rychlou jízdou, s kamarády se předháněli a trumfovali.

Cestu z Hradce do Jaroměře lemují u silnice křížky s obětmi nehod, nyní tam přibudou další tři, z toho dvě oběti dívky, která přišla bohužel o oba rodiče, když shodou všech nešťastných náhod jeli zrovna v tomto úseku. Veřejnost tato událost hluboce zasáhla.

Podle informací Blesk.cz, který zveřejnil zprávy svědka nehody, jel mladý muž prý na snídani s kamarádem. Podle řidiče, kterého jako poslední předjel rychlostí údajně až 180 km/h, se pak ve vysoké rychlosti pokusil zařadit do pravého pruhu, to ale nevyšlo, zůstal v levém, před nehodou obě auta začala kličkovat, ale díky vysoké rychlosti už nešlo uhnout. Řidič BMW po srážce z auta vyletěl, to začalo hořet, poté došlo k výbuchu přední části. Řidič druhého auta zemřel na místě, jeho ženu se nepodařilo oživit.

Pro šoféra z povolání Radka, jeho ženu Janu a také vážně zraněnou čtyřletou dceru Viktorku, která je v nemocnici a měla by být mimo ohrožení života, udělali řidiči kamionů v pondělí alespoň symbolickou pietu, v pravé poledne začali troubit a navěsili si ten den na své kamiony černé stuhy. Stejně tak to udělají i v den pohřbu. Více ZDE.

Dle pohledu z Radkova profilu na FB byl velmi sympatickým mužem, který miloval svoji dceru, kterou držel v náručí i svoji krásnou ženu. Ještě nedávno dával příspěvek ze svých cest v kamionu.

„Škoda, že Radek zrovna v protisměru nejel v kamionu. A víc psát nebudu, protože tolik zlosti se ani napsat nedá, co ve mně je,“ uvedl v diskuzi uživatel Petr.

Někteří přátelé, kteří ho znali, si upravili i své sociální profily s černou stuhou přes profilovou fotku.

S Janou a Radkem se rodina a blízcí rozloučí ve středu 10. června 2020 v Jičíně v 11 hodin. Jejich společné parte zveřejnili kamioňáci na své FB stránce. I oni v ten den na jejich počest v jedenáct hodin dopoledne hlasitě zatroubí a na auta si vyvěsí černé stuhy.

„Ze života, který měli tak rádi, odešli nám navždy, bez slůvka rozloučení naši milovaní. Zemřeli tragicky v den 31. května 2020,“ stojí v parte zesnulých.

Transparentních účtů na pomoc malé Viktorce se již objevilo více, ale není tak úplně jasné, kam lidé, kteří chtějí pomoci, mají poslat peníze, aby toho později někdo nezneužil. Na jednom je již přes 350 tisíc korun, lidé tak chtějí dívce pomoct alespoň finančně a připojují i vzkazy podpory.

Toto je transparentní účet, který Viktorce založila její babička Jiřinka: 234536190/0600
Je vedený u Moneta Money Bank a lidé do něj mohou nahlížet.

„Vyrojila se spousta účtů, viděli jsme minimálně tři, které chtějí pomáhat Viktorce. Pokud chcete pomoci, opravdu pečlivě rozvažujte, kam peníze pošlete,“ varuje stránka Naděje z kamionu. Lidé tak musí být obezřetní, který účet je ten oficiální.

Holčička bude v budoucnu vyžadovat dlouhou rekonvalescenci a léčbu.

Událost otřásla celým Českem a vzbudila velkou nevoli hazardérům na silnicích, partě BMW a také mladému řidiči Petrovi, kterého policie podezřívá, že srážku zavinil. O události se psalo i v zahraničí.

Petrův profil musel být na sociálních sítích zablokován po velkém počtu špatných komentářů. Dokud ale policie případ oficiálně neuzavře, není viník nehody znám, byť panuje podezření. Může to trvat i několik týdnů.

Podle zdroje redakce Expres.cz byl sedmadvacetiletý Petr už delší dobu postrachem pro své okolí. Se svými přáteli, jakýmsi automobilovým gangem z Jaroměřska, si často užíval rychlou jízdu po silnicích, kterou si mladíci ještě rádi natáčeli na video.

„Partička je v okolí Jaroměři známá, jezdí jako hovada, hrajou si na Gumball v přímém přenosu. Navzájem se hecují,“ svěřil se Expresu člověk, který s Petrem na silnici sám přišel do styku a má velké štěstí, že se mu nic nestalo.

Policie k případu zatím nic nového nezveřejnila, probíhají stále vyšetřování hradeckých kriminalistů. Ti než případ uzavřou, chtějí znát výsledky znaleckých posudků a zdravotní stav obou řidičů. Dalším poznatkem má pak být technický stav vozidel. Zatím pracují s verzí, že nehodu nejspíše zavinil řidič BMW, definitivní verdikt, kdo za nehodu může, zatím ale nepadl.

I samotný Petr si prožil v dětství velkou ztrátu, když při nehodě na této silnici přišel o maminku, zřejmě tato událost mohla mít vliv na jeho další vývoj.

Podle videí, kterými se chlubili na sociálních sítích a která byla pořízena před nehodou, kdy jezdí přes plné čáry v koloně a protijedoucí auta míjí o zrcátka, publikováno na TN.cz, může být jen otázkou času, kdy dojde k dalšímu střetu s někým z této party.

Lidé se v komentářích shodují, že podobní řidiči by už měli být dávno bez řidičského oprávnění a s velkými pokutami.

V Černožicích během jednoho roku přišlo o život už 7 lidí, čtyři osoby z loňské srážky auta s vlakem, kde o život přišla rodina se dvěma dětmi, nyní další tři lidé. V sousedních Semonicích zemřela po nehodě jedna osoba, stejně tak v Holohlavech. Další nehoda se smrtelným zraněním se stala u Lochenic.

Za celý loňský rok přišlo při nehodách v Královéhradeckém kraji o život 47 lidí.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU