Přidat na Seznam.cz



Opilý řidič se zřítil z nadjezdu u lízátek na Gočárův okruh

7. července 2020 12:36. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, NEHODY

S autem se zřítil z nadjezdu na okruh / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Zle vypadající nehoda se stala v neděli ráno v Hradci Králové. Řidič na nadjezdu v Malšovicích vjel na chodník, prorazil zábradlí a spadl s autem z výšky několika metrů na Gočárův okruh. Bylo veliké štěstí, že po okruhu zrovna nejelo žádné vozidlo, jinak by srážka byla mnohem horší. Představa, že řídíte vůz a z mostu před vámi padá auto na vozovku, je děsivá.

„47letý řidič automobilu Opel Vectra najel na pravý okraj chodníku a narazil do kovového zábradlí. Následně spadl z mostu na silnici I. třídy č. 31, kde vozidlo zůstalo ležet na střeše. Přivolaní policisté naměřili řidiči 2,44 promile alkoholu v dechu. Dále zjistili, že vozidlo není pojištěno,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.


Vozidlo skončilo převrácené na střechu, řidič zůstal uvnitř, protože měl zaklíněnou ruku. Následně byl s ohledem na svá zranění předán do péče lékařů. Ke zranění jiných osob nedošlo.


„Hasiči osobu vyprostili a předali ji do péče ZZS. Jednotka se dále postarala o zabezpečení vozidla, uniklé provozní kapaliny zasypala sorbentem, přetočila automobil zpět na kola, zajistila úklid vozovky a předala místo zásahu policistům, kteří nehodu vyšetřují,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová.


Muž se stal důvodně podezřelým ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí odnětí svody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Auto zůstalo převrácené na střeše / Foto: PČR

Řidiče odvezla do nemocnice záchranka / Foto: HZSKHK


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU