Přidat na Seznam.cz



Postrach žen v Hradci je ve vazbě. V červenci napadl dvě

10. července 2020 13:56. /Autor ~ REDAKCE / # 1 MIN. / AKTUALITY

Recidivista u výtahu napadl ženu v jednom z paneláků v Hradci / Foto: PČR

HRADEC KRÁLOVÉ – Recidivista s bohatou trestní minulostí opět zaútočil. Hradečtí kriminalisté v těchto dnech zahájili trestní stíhání proti sedmačtyřicetiletému muži, který má již z minulosti dlouhý seznam svých škraloupů. Podle policie jen za první tři červencové dny přepadl v Hradci Králové dvě ženy, které si vždy dopředu pečlivě vytipoval.

„Kriminalisté po prošetření všech zjištěných informací a zajištěných stop dávají recidivistovi za vinu, že během prvních tří prázdninových dnů přepadl v Hradci dvě ženy. Poškozené pronásledoval až k domu. Poté využil příležitosti a než za sebou ženy zavřely dveře, vešel za nimi do vnitřních prostor domu. Vzápětí je fyzicky napadl, chytil je pod krkem a vyžadoval po nich vydání finanční hotovosti a platební karty, včetně pinu,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.


K dopadení výrazně přispěli strážníci hradecké městské policie, kteří při prověřování stížnosti na opilého muže, ležícího na trávníku, přivolali hlídku Policie ČR. Mužův popis totiž odpovídal hledanému násilníkovi.


„Recidivista, který strávil s přestávkami 16 let ve vězení za trestnou činnost násilného charakteru, je od července roku 2016 na svobodě. Nyní mu v případě uznání viny hrozí za spáchání trestného činu loupeže až dalších 10 let za mřížemi,“ dodala mluvčí.


Vzhledem k těmto okolnostem vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby a včera v dopoledních hodinách soudce Okresního soudu v Hradci Králové návrh státního zástupce akceptoval a obviněného muže poslal na konečný verdikt čekat ve vazební věznici.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 026

    3 008

    2 574

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí