Přidat na Seznam.cz



Dožínkový průvod Hradcem / Foto: Regionální agrární komora

HRADEC KRÁLOVÉ – Začátek září bývá ve městě již tradičně spojen se dvěma akcemi – leteckou přehlídkou CIAF a oblíbeným slavením s královnou Eliškou. Nic z toho se letos nekoná, organizátoři již v předstihu během května a června oznámili, že se akce ruší. Nebudou ani Dožínky a přesunutý Majáles. Pro letošní rok. V roce 2021 jsou zatím naplánovány v klasickém termínu.


„S lítostí Vám oznamujeme, že letošní Slavnosti královny Elišky v Hradci Králové jsme nuceni z důvodu situace kolem Covid-19 a s ní souvisejících opatření, zrušit. Děkujeme za pochopení a doufáme, že nám zachováte přízeň v následujících letech,“ uvedli organizátoři Elišky.


„Z důvodů trvající nejisté situace okolo epidemie Covid-19 se pořadatelé rozhodli zrušit letošní ročník CIAF. Jde nám především o bezpečí diváků a účinkujících a proto nebudeme riskovat možné rozšíření nákazy v průběhu naší akce. CIAF 2021 se bude konat pravděpodobně v termínu 4. a 5. 9. 2021,“ uvedli organizátoři letecké show.


V průběhu září se pak nebudou konat ani Dožínky, dvoudenní program se měl v letošním roce vrátit do Šimkových sadů. Akce se taktéž přesouvá na září 2021. Náplastí za zrušenou akci bude alespoň připravovaný Dožínkový trh u OC Futurum, který se má uskutečnit v sobotu 26. září.


A koncem srpna oznámili organizátoři Majálesu, který se měl konat po přesunu z jara v půlce září, že současná opatření neumožňují udělat Majáles ani v září.


„S těžkým srdcem musíme vyhlásit přesunutí Hradeckého Majálesu 2020 do příštího roku. Akci v současné chvíli není možné uspořádat ani v žádné solidní náhradní variantě. Všechny zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti i na příští ročník, který se bude konat v sobotu 1. května 2021 v Šimkových sadech. Že zažijeme rok bez Majálesu, by nás nenapadlo ani v nejblbějších nočních můrách,“ sdělili organizátoři.


Nezbývá než doufat, že v příštím roce bude epidemiologická situace natolik příznivá, že se nejen tyto velké zářijové akce v Hradci budou moct opět konat.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU