Přidat na Seznam.cz



Podoba nové tělocvičny v Hradci na Pouchově se již rýsuje

11. listopadu 2020 16:51. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, SPORTOVNÍ PROJEKTY

Nová sokolovna bude mít zbarvena do oranžové / Foto: HKCITY

HRADEC KRÁLOVÉ – Po staré dřevěné tělocvičně TJ Sokol Hradec Králové vyrůstá na Pouchově zbrusu nová tělocvičná hala. A stavba je v plném proudu, hlavní tělocvična už zná svoji podobu. Ta je zbarvena do oranžového pláště s zajímavě tvarovanými okny, která jsou různě nakloněna. Venkovní pohled je tak již jasný, vnitřní prostory se teprve budou realizovat.


Stavba se ale neobešla bez komplikací. Stavební práce musely být koncem dubna pozastaveny, jelikož po zahájení výkopových prací bylo zjištěno, že spodní voda je výš, než prokázal hydrogeologický průzkum a podloží je více nestabilní. Z tohoto důvodu město zajistilo doprojektování základů o betonové piloty, aby mohla stavba nadále pokračovat.


„Předpokládáme, že tělocvična spolu s parkovištěm by měla být hotová na podzim příštího roku,“ řekl v souvislosti s doprojektováním a posunem otevření náměstek Bláha.


Tělocvičná hala na Pouchově bude využitelná pro různé sporty, vhodná bude například na klasické halové sporty jako jsou basketbal, badminton apod. Rozměr haly odpovídá dvěma volejbalovým hřištím. Kromě zázemí a prostor tělocvičny bude vybudováno ještě parkoviště pro 46 automobilů. Polovina míst bude určená pro návštěvníky zařízení přímo v areálu a druhá polovina umístěná vně bude sloužit veřejnosti.


V prvním patře tělocvičny bude umístěna galerie, kde bude 60 míst k sezení. Muži i ženy budou mít k dispozici 2+2 šatny, ve kterých budou umístěny také umývárny a toalety. Kromě sportovního hřiště se v objektu bude nacházet ještě menší sál s cvičebnou pro cvičení jógy, rodičů s dětmi apod.


Součástí venkovního areálu zůstane také zdejší softbalové hřiště, jediné v Hradci, hřiště pro plážový volejbal a dvě antuková hřiště. Zdejší sportovní areál je využíván kromě členů místní sokolské jednoty i dalšími obyvateli města a školskými zařízeními.


V sousedství haly dojde k výsadbě nových stromů a živých plotů. Ve výkresu je také znázorněna akumulační nádrž pro vsakování srážkové vody.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    16 008

    3 008

    2 570

    294


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí