Přidat na Seznam.cz



V Hradci vznikne inovativní rezidence Thera s 65 byty

13. listopadu 2022 16:10. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, NOVÉ BYTY, PROJEKTY

Rezidence Thera v Kuklenách na rohu Pražské a Pálenecké / Foto: Rezidence Thera

HRADEC KRÁLOVÉ – V hradeckých Kuklenách začala od září růst stavba chytrého bytového domu Thera, který nabídne 65 bytových jednotek. Bude se jednat o ojedinělý bytový dům s unikátní technologií, která zajistí efektivní a úsporný energetický systém budovy. Rezidence bude mít 4 nadzemní podlaží, v přízemí i s obchodními jednotkami a v prvním podzemním podlaží bude parkoviště.


„Myšlenka realizace unikátního bytového domu, který by využíval úsporného energetického systému nezávislého na plynu, vznikla v roce 2016. Od té doby uplynulo 6 let náročných příprav, jejichž výsledkem je jedinečný architektonicko-technologický projekt, který aktuálně nemá v České republice obdoby,“ píše se k projektu bytového domu Thera, jehož úsporný systém nezávislý na plynu, je nyní velmi aktuální.


Pomocí tepelné rekuperace a energie získané z fotovoltaické elektrárny je zajištěno centrální vytápění či ochlazování budovy i ohřev vody za minimálních nákladů. Rezidence Thera navíc ve všech svých bytových jednotkách udržuje celoročně ideální vlhkost vzduchu kolem 50 %. Celá technologie pochází od hradecké společnosti Biosuntec a má i stejný název.


„Byty jsou umístěny ve 3 vchodech, přičemž každý disponuje vlastním výtahem. Na patře je vždy maximálně 5 bytových jednotek, které budou v dispozicích od 1+kk až po 4+kk. Naprostá většina bytových jednotek je vybavena balkonem či terasou, k dispozici jsou rovněž garážová i venkovní parkovací stání, sklepní kóje a společná kolárna,“ uvádí se k projektu Thera.


Ceny bytů začínají u nejmenších od 4,6 mil. Kč až po 14,5 mil. Kč za největší byt 4+kk v horním patře.


Thera se bude nacházet na rozhraní ulic Pražská a Pálenecká, dříve na tomto místě stávala vila. Předpokládaná kolaudace stavby je naplánována na první polovinu roku 2024. Kukleny se tak rozrostou o další bytový projekt.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU






    Facebook

    X

    Instagram

    Threads

    15 584

    2 988

    2 530

    274


    #TWEETY

    ~PANORAMA

    @MENÍČKA



    Koncept studie Velkého náměstí