Přidat na Seznam.cz



Hradec se zapojil do aplikace MUNIPOLIS. Řeší tam podněty

8. září 2023 13:20. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, HK, MÉDIA

V aplikaci MUNIPOLIS řeší Hradec hlavně podněty občanů / Foto: MUNIPOLIS

HRADEC KRÁLOVÉ – Aplikace MUNIPOLIS, která je k dispozici na platformách Android a iOS v obchodech Google Play a App Store, nahrazuje v mnohém pouliční rozhlas, pro samosprávy pak představuje další formu komunikace s občany. Hradecká radnice zde zveřejnila první příspěvek koncem srpna, řeší zde hlavně podněty občanů, řadu se již povedlo vyřešit či dát zpětnou vazbu.


V aplikaci MUNIPOLIS (Mobilní rozhlas) si vyhledáte, ze kterého města chcete odebírat a sledovat zprávy, dáte souhlas a můžete začít sledovat, zda se daří podněty občanů plnit. Svůj podnět ve svém okolí také můžete prostřednictvím této aplikace nahlásit uvedené samosprávě, v tomto případě účtu Hradce Králové.


Mezi podněty, které se již podařilo vyřešit patří například odpadkové koše, zeleň, chodníky, zastávky MHD či různé opravy a nedostatky v městském mobiliáři apod. V aplikaci si lze přečíst i zpravodaj Radnice.


Podněty lze také zadávat na webu města.


„Váš podnět může napomoci ke zlepšení kvality života v našem městě. Tento způsob podání informace však nenahrazuje standardní podání nebo stížnost, a to včetně jejich vyřízení dle správního řádu a vnitřních předpisů magistrátu města Hradec Králové (tj. např. odeslání odpovědi o vyřízení). Upozorňujeme, že úředníci nejsou povinni Vám na přijaté podněty odpovídat,“ upozorňuje radnice na oficiálním webu v sekci Podněty občanů.


Na účet Hradce na MUNIPOLIS můžete nahlédnout i na webu hradeckralove.munipolis.cz


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU