Přidat na Seznam.cz



Kolaps v centru Hradce. Nehoda motorky s OA blokovala provoz

2. dubna 2024 15:30. /Autor ~ REDAKCE / # 2 MIN. / AKTUALITY, NEHODY

Nehoda osobního auta a motocyklu se zraněním zablokovala křižovatku u vily Anička / Foto: HZSKHK

HRADEC KRÁLOVÉ – Zatímco na Miletě byl dnes provoz po částečném uzavření vcelku ještě solidní, naprostý kolaps nastal v centru kvůli dopravní nehodě. Na důležité křižovatce Střelecká/Gočárova došlo ke střetu osobního vozidla s motocyklem, nehoda byla se zraněním motorkáře. Událost se stala v době dopravní špičky a blokovala část křižovatky i Střeleckou ulici směrem ke Střelnici.


Jak se nehoda stala bylo předmětem vyšetřování policie, na snímku je vidět poničený oranžový motocykl a promáčklý předek u šedého automobilu. V pozadí zasahují záchranáři u zraněné osoby motorkáře.


Aktualizováno: „K nehodě došlo pravděpodobně tak, že řidič auta jedoucí po Střelecké ulici od Lipek vjel do křižovatky na červenou, kde se střetl s motocyklistou, který odbočoval na zelený signál z protisměru na Ulrichovo náměstí. Šestnáctiletý motorkář utrpěl blíže nespecifikované zranění, s kterým byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. Nikdo jiný se nezranil. Policisté podrobili 76letého řidiče nissanu dechové zkoušce s negativním výsledkem. U motorkáře z důvodu zranění nemohla být dechová zkouška provedena, proto byl nařízen odběr krve,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.


„Škodu na autě policisté odhadli na 250 tisíc a na motorce 50 tisíc korun. Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření hradeckých policistů. Kvůli nehodě byla omezena průjezdnost křižovatky a po celém centru města se vytvořily kolony. Provoz mohl být po hodině plně obnoven,“ dodala mluvčí.


Tak o havárii informoval například dopravní podnik.


„V 15:14 hodin, cizí dopravní nehoda na křižovatce u Aničky. Ulice Střelecká ve směru na Hlavní nádraží neprůjezdná pro linky č. 1, 9, 15 a 24,“ stálo v dopravním sdělení. Vybraným spojům jedoucím přes tuto křižovatku se podařilo vytvořit zpoždění až 20 minut.


„Hasiči spolu se záchrannou službou a policií zasahovali u nehody v centru Hradce Králové v křižovatce u Aničky. Řešili zde dopravní nehodu osobního auta a motocyklu. Provoz byl omezen. Zraněná osoba byla v péči záchranářů,“ uvedl hasičský záchranný sbor na síti X.


Nehoda byla ohlášena v 15:02 hodin a jelikož začínala dopravní špička, neprůjezdná Střelecká ulice a částečně zablokovaná křižovatka, vytvořila v okolních ulicích jako Gočárova třída, třída Karla IV., Střelecká i V Lipkách dlouhé kolony vozidel.


    SLEDUJTE NÁS I NA INSTAGRAMU